Circulair EPS: samenwerking tussen EPS Nederland, VBI en Dar

Dar werkt samen met EPS Nederland en VBI voor het hergebruiken van piepschuim. Al het piepschuim dat wij op de milieustraten gescheiden inzamelen, zamelt EPS Nederland in. Na inzameling vindt sortering en bewerking plaats en kan het EPS weer worden hergebruikt in Gelderland bij VBI. De sortering, bewerking en hergebruik vindt voor het grootste gedeelte plaats bij VBI in Weurt. VBI is producent van bouwproducten zoals bekistingen, isolatieplaten en andere bouwproducten. VBI maakt sinds 2007 al gebruik van afgedankt piepschuim, waaronder dus het piepschuim van milieustraten in onze regio. Door te investeren in nieuwe verwerkingstechnieken is het mogelijk om afgedankt EPS circulair EPS te maken.

Algemeen directeur Hendrik Roorda van EPS Nederland vertelt hierover het volgende:

Doordat we op deze wijze werken behouden we grondstoffen voor de Nederlandse industrie, verminderen we de behoefte aan virgin grondstoffen uit het buitenland én dragen we bij aan minder CO2 uitstoot. Het verminderen van CO2 is gemeten volgens de hoogst mogelijke standaarden door extern en onafhankelijk bureau Partners for Innovation en KIWA.”

Door de samenwerking is het mogelijk om het proces (van inzameling tot hergebruik) efficiënt, duurzaam en schoon in te richten. Bij Dar zorgen we ervoor dat inwoners piepschuim op de milieustraten gescheiden kunnen inleveren. De samenwerking zorgt voor maximaal hergebruik van piepschuim en dat is mooi. Zo wordt afval weer grondstof voor nieuwe producten. Eenvoudig circulair. 

Meer uitleg over circulair EPS vindt u in de deze video:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders