Circulaire Economie in het Rijk van Nijmegen

Ondersteuning Provincie Gelderland

Afgelopen week heeft Gedeputeerde Staten van provincie Gelderland een positief besluit genomen over de ondersteuning van het circulair programma in het Rijk van Nijmegen. In totaal is er 300.000 euro vrijgemaakt om het circulair netwerk van RvN@ Circulair in de regio Nijmegen te versterken, een electronicahub van Dar mogelijk te maken en een centrum rondom circulair bouwen te kunnen realiseren. Prachtige concrete stappen die we nu in de regio kunnen gaan zetten om circulair ondernemen echt zichtbaar te maken.

Circulaire raad: drie speerpunten
De regio Rijk van Nijmegen is al enige tijd bezig om de circulaire economie vorm te geven, te stimuleren en samenwerkingen te starten. In de vorige nieuwsbrief lazen jullie dat op 7 februari het Circulaire Programma Rijk van Nijmegen startte. Door de coronacrisis verandert ook het denken over de circulaire economie. De regio verwoordt hierbij drie speerpunten:

  • Bouw
  • Zorg
  • Consumptiegoederen

Deze drie focusthema’s staan ook in verbinding met het omdenken en transformeren van consumentengedrag, diensten, productieprocessen en systemen door de coronacrisis. Lees meer over de volgende stap van de circulaire economie in de regio Rijk van Nijmegen in het artikel van RvN@.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders