Een nieuw jaar, een frisse start. In 2022 kunnen wij op een andere dag of tijd langskomen dan je gewend bent. Check daarom jouw ophaaldagen voor 2022 in de Dar app of via de digitale afvalwijzer!
sluiten

Coronatijden bij Dar

Bij de start van de coronacrisis pakten alle medewerkers van Dar samen de nieuwe maatregelen op. Voor de inwoners veranderde er zo weinig mogelijk. Het afval halen we nog steeds op dezelfde dagen op, de ondergrondse containers legen we als vanouds. Achter de schermen waren er wel veranderingen om alle coronamaatregelen door te voeren.

Veel afval en drukte op de milieustraat

Ook merken we dat, nu veel inwoners thuis zitten en meer tijd hebben, er meer afval is. Veel mensen ruimen hun huis op. Dat levert drukte op bij de milieustraat, omdat we daar vanwege Corona minder bezoekers tegelijk op het terrein toelaten. Daarnaast zien we volle textiel-, en glascontainers en een toename aan huis aan huis afval dat door ons ingezameld wordt.

Textiel

Corona heeft ook gevolgen voor de verwerking en de afzetmarkt van bepaalde grondstoffen. Dat zien we bijvoorbeeld bij textiel. Dit is normaal gesproken een zeer internationale markt, waar op dit moment beperkte vraag is. En dus ontstaan voorraden in de keten. Daarom roepen we inwoners op om bijvoorbeeld textiel nog even thuis te bewaren. Het is zonde als deze afvalsoorten niet hergebruikt kunnen worden, maar als restafval verbrand worden.

Corona-afval

Door de coronasituatie ontstaat er ook nieuw afval, zoals mondkapjes en handschoenen. Dit hoort bij het restafval. Helaas gooien inwoners dit nog vaak bij plastic+ of op straat. Wij zetten hier communicatie op in.

Beheer openbare ruimte

Naast het afval ophalen gaat het beheer van de openbare ruimte ook gewoon door. Hier namen we ook maatregelen zodat we in coronatijd ook door kunnen werken.

Hier lees je meer over hoe we handelen in tijden van corona.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders