Coronavirus

Ook Dar neemt maatregelen door coronavirus. Wij blijven het afval aan huis gewoon ophalen. De milieustraten blijven open. 

Milieustraten

Is het echt nodig om naar de milieustraat te komen? De milieustraten blijven open. U moet het afval zelf in de goede containers doen. Medewerkers kunnen u hier voorlopig niet bij helpen. Volg daarnaast de landelijke richtlijnen op. Blijf bij verkoudheid thuis. Houd altijd 1,5 meter afstand. Vermijd handen geven en raak zo min mogelijk uw gezicht aan. Hoesten en niezen in de elleboog is ook hier belangrijk. 

Let op andere openingstijden kringloop

Door de maatregelen door het coronavirus zijn er andere openingstijden voor de kringloop. 

‘T Goed op de milieustraat Kanaalstraat
‘T Goed is maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. 

Snoeiafval tijdelijk naar Joop Rodenburg

Om te zorgen voor minder drukte en dus meer veiligheid op de milieustraat en de Van Heemstraweg, brengt u snoeiafval naar Joop Rodenburg aan de Kerkstraat 60 in Druten. Dit is een tijdelijke oplossing tot en met zaterdag 27 juni. Meer informatie vind je hier

Snoeiafval tijdelijk naar M&M Containerservice

Om te zorgen voor minder drukte en dus meer veiligheid op de milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen, kunt als bezoeker van milieustraat Bijsterhuizen op zaterdag uw snoeiafval naar M&M Containerservice aan de Jan van der Heijdenstaat (tegenover nummer 6) brengen. Dit is een tijdelijke oplossing tot en met zaterdag 27 juni. Meer informatie vind je hier

Bewaar textiel nog even thuis 

Kledingkast ook opgeruimd? Dat merkt Dar goed. Veel textielcontainers zitten vol en verwerkers kunnen de grote bergen textiel helaas niet aan. Door het coronavirus ligt de textielmarkt voor een groot deel stil. Bewaar textiel nog even thuis en voorkom dat het verbrand wordt als restafval. Bewaar textiel in een dichte zak en op een droge plek. Zo kan het later weer gebruikt worden als grondstof voor nieuw textiel. Bedankt voor uw hulp.

Geen gebruikte papieren zakdoekjes bij oud papier

Bij het ophalen van oud papier zien vrijwilligers en onze medewerkers dat er gebruikte papieren zakdoekjes bij oud papier zitten. Papieren zakdoekjes zijn restafval en horen dus absoluut niet bij oud papier. En in de huidige situatie vanwege het coronavirus al helemaal niet omdat de zakdoekjes uit de bakken waaien. Ook kan het bij de op-, overslag en sortering van afval tot verspreiding van het virus leiden. Wij roepen u op gebruikte papieren zakdoekjes bij het restafval te doen. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk en kunnen we het papier hergebruiken.

Corona-afval? Doe dit bij het restafval!

Doe corona-afval zoals papieren zakdoekjes, plastic handschoenen, mondkapjes en plastic overalls  bij het restafval. Zo zorgen we er samen voor dat ook onze collega’s veilig en gezond kunnen blijven werken.

Vragen en informatie

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Houd voor actueel nieuws en updates de website van het RIVM in de gaten of houd deze pagina en onze social media in de gaten. Voor vragen neemt u contact op met ons. 

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders