Stel een bezoek aan de milieustraat uit. #blijfthuis Doe dit voor uzelf en onze medewerkers. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Lees op deze pagina al onze maatregelen door het coronavirus.
sluiten

Coronavirus

Ook Dar neemt maatregelen door coronavirus. Wij blijven het afval aan huis gewoon ophalen. Dit geldt niet voor grof afval aan huis. De milieustraten blijven vooralsnog open. We vragen wel uw bezoek aan de milieustraat uit te stellen. #blijfthuis

Afval ophalen gaat door, behalve voor grof afval

Het ophalen van afval aan huis gaat door. Dit geldt voor restafval, plastic+, gft-afval en oud papier. Voorlopig halen wij geen grof afval aan huis op. Dit betekent dus dat wij geen snoeiafval, metaal (ook grote elektrische apparaten) en grof restafval ophalen. 

Milieustraten: #blijfthuis

Het blijft erg druk op onze milieustraten. Dit zorgt voor onveilige situaties op de milieustraat, lange wachtrijen en wachttijden. Stel een bezoek aan de milieustraat uit. #blijfthuis Doe dit voor uzelf en onze medewerkers. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Is het echt nodig om naar de milieustraat te komen? De milieustraten blijven vooralsnog open. Dit blijft zolang dit volgens de overheid kan. Om de verspreiding van gezondheidsrisico’s tegen te gaan, nemen wij preventieve maatregelen. Zo laten we maar een beperkt aantal bezoekers op de milieustraat toe. Dit zorgt voor lange wachttijden. Kom dan ook voor 16.00 uur langs. Dan is de kans groter dat je de milieustraat nog op kan, voordat deze sluit. Volg altijd de instructies van onze medewerkers op. Kinderen moeten zoals gebruikelijk in de auto blijven. Maximaal 2 personen per auto mogen op de milieustraat uit de auto komen. U moet het afval zelf in de goede containers doen. Medewerkers kunnen u hier voorlopig niet bij helpen. Volg daarnaast de landelijke richtlijnen op. Blijf bij verkoudheid thuis. Houd 1,5 meter afstand. Vermijd handen geven en raak zo min mogelijk uw gezicht aan. Hoesten en niezen in de elleboog is ook hier belangrijk. 

Let op andere openingstijden kringloop

Door de maatregelen door het coronavirus zijn er andere openingstijden voor de kringloop. 

‘T Goed op de milieustraat Kanaalstraat
‘T Goed is maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. 

Vraag en aanbod milieustraat Bijsterhuizen
Vraag en aanbod op milieustraat Bijsterhuizen is gesloten. 

Geen compost op de milieustraat

Door het coronavirus ging de landelijke compostdag op zaterdag 28 maart niet door. Ook is er voorlopig geen compost op de milieustraten te krijgen.

Geen gebruikte papieren zakdoekjes bij oud papier

Bij het ophalen van oud papier zien vrijwilligers en onze medewerkers dat er gebruikte papieren zakdoekjes bij oud papier zitten. Papieren zakdoekjes zijn restafval en horen dus absoluut niet bij oud papier. En in de huidige situatie vanwege het coronavirus al helemaal niet omdat de zakdoekjes uit de bakken waaien. Ook kan het bij de op-, overslag en sortering van afval tot verspreiding van het virus leiden. Wij roepen u op gebruikte papieren zakdoekjes bij het restafval te doen. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk en kunnen we het papier hergebruiken.

Vragen en informatie

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Houd voor actueel nieuws en updates de website van het RIVM in de gaten of houd deze pagina en onze social media in de gaten. Voor vragen neemt u contact op met ons. 

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders