Coronavirus

Ook Dar neemt maatregelen door het coronavirus. Wij blijven het afval aan huis gewoon ophalen. De milieustraten blijven vooralsnog open. We vragen wel uw bezoek aan de milieustraat uit te stellen #blijfthuis.

Afval ophalen gaat door

Het ophalen van afval aan huis gaat door. Dit geldt voor restafval, plastic+, gft-afval en oud papier. Ook grof afval halen we thuis op. Dit doen we alleen als u voor een eventuele kilotoeslag met de pin kunt betalen en voldoende afstand houdt tot onze collega’s. Verder gelden de standaard regels.

Milieustraten: #blijfthuis

Stel een bezoek aan de milieustraat uit #blijfthuis. Doe dit voor uzelf en onze medewerkers. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Is het echt nodig om naar de milieustraat te komen? De milieustraten blijven vooralsnog open. Dit blijft zolang dit volgens de overheid kan. Om de verspreiding van gezondheidsrisico’s tegen te gaan, nemen wij preventieve maatregelen:

  • We laten een beperkt aantal bezoekers op de milieustraat toe. Dit zorgt voor lange wachttijden.
  • Kom minimaal een uur voor sluitingstijd langs. Dan is de kans groter dat je de milieustraat nog op kan, voordat deze sluit.
  • Volg altijd de instructies van onze medewerkers op.
  • Kinderen moeten zoals gebruikelijk in de auto blijven.
  • Maximaal 2 personen per auto mogen op de milieustraat uit de auto komen.
  • U moet het afval zelf in de goede containers doen. Medewerkers kunnen u hier voorlopig niet bij helpen.
  • Volg daarnaast de landelijke richtlijnen op.
  • Blijf bij klachten thuis. Houd 1,5 meter afstand. Vermijd handen geven en raak zo min mogelijk uw gezicht aan. Hoesten en niezen in de elleboog is ook hier belangrijk. 

Let op andere openingstijden kringloop

Door de maatregelen door het coronavirus zijn er andere openingstijden voor de kringloop. 

‘T Goed op de milieustraat Kanaalstraat
‘T Goed is maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. 

Vraag en aanbod milieustraat Bijsterhuizen
Vraag en aanbod op milieustraat Bijsterhuizen is vanaf woensdag 28 april 2021 weer aanwezig. Let op! Dit geldt alleen voor de normale openingsdagen. Op donderdag is milieustraat Bijsterhuizen tijdelijk extra open. Dan is vraag en aanbod niet aanwezig.

Ongediertebestrijding

Wij bestrijden weer ratten, muizen, wespen en ander ongedierte. De ongediertebestrijder draagt een mondkapje en houdt 1,5 meter afstand. Dode ratten doet u bij het restafval. Of deze haalt de ongediertebestrijder op als deze in een zakje bij de voordeur klaar liggen. 

Geen gebruikte papieren zakdoekjes bij oud papier

Bij het ophalen van oud papier zien vrijwilligers en onze medewerkers dat er gebruikte papieren zakdoekjes bij oud papier zitten. Papieren zakdoekjes zijn restafval en horen dus absoluut niet bij oud papier. En in de huidige situatie vanwege het coronavirus al helemaal niet omdat de zakdoekjes uit de bakken waaien. Ook kan het bij de op-, overslag en sortering van afval tot verspreiding van het virus leiden. Wij roepen u op gebruikte papieren zakdoekjes bij het restafval te doen. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk en kunnen we het papier hergebruiken.

Corona-afval? Doe dit bij het restafval!

Doe corona-afval zoals papieren zakdoekjes, plastic handschoenen, mondkapjes en plastic overalls  bij het restafval. Zo zorgen we er samen voor dat ook onze collega’s veilig en gezond kunnen blijven werken.

Vragen en informatie

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Houd voor actueel nieuws en updates de website van het RIVM in de gaten of houd deze pagina en onze social media in de gaten. Voor vragen neemt u contact op met ons. 

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders