E-waste race

E-waste race

De E-waste Race is een wedstrijd tussen 20 scholen in de regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens de E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval online aanmelden. Scholieren en buurtbewoners maken een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint!

Elektronisch afval (e-waste) is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Bij iedereen slingeren wel oude apparaten rond. Zoals een oude telefoon, kapotte dvd-speler of doos met kabels. Van dit e-waste kunnen we weer allemaal nieuwe dingen maken. Maar dan moet het wel op de goede manier worden ingeleverd. Met de E-waste Race maken we het inleveren van je e-waste leuk, leerzaam en makkelijk!

Doe ook mee met de E-waste race in 2022!

Graag nodigen wij scholen in onze regio uit om mee te doen met onze E-waste Race. Kinderen leren met de  E-waste Race op een actieve manier over het recyclen van elektronische apparaten.  En wat voor effect dit heeft op mens en milieu. Jullie maken daarnaast kans op een geweldig schoolreisje!

De E-waste Race wordt georganiseerd door Dar, Road2Work@Dar en Stichting OPEN/Wecycle. Wij zorgen er samen voor dat dit project voor scholen helemaal gratis is.

Over de E-waste Race

De race is voor groep 6, 7 en/of 8. De maximale groepsgrootte is 40 leerlingen. Er kunnen maximaal 20 groepen meedoen, dus wees er snel bij! De E-waste Race bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een interactieve gastles van 1,5 uur, in de week van 7 maart. Over grondstoffen, elektronische apparaten en het belang van minder gebruiken, meer hergebruiken en recyclen;
  • Een inzamelactie van 14 maart t/m 7 april (in totaal vier weken) buiten schooltijd. De groep neemt het op tegen 19 andere scholen uit de regio om elektronische  apparaten in te zamelen;
  • Extra lesmateriaal dat ingezet kan worden. Denk aan bruikbare filmpjes tot spelletjes en workshops;
  • Gratis Jekko inzamelboxen om thuis te blijven recyclen, ook na de wedstrijd.

Meld je ook aan!

Hebben jullie vragen? Neem dan contact op met Nando Zwambag via telefoonnummer 06 43 89 20 73 of per mail via nando@ewasterace.nl.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders