Meewerkstage – Finance & Control

Meewerkstage – Finance & Control

Dar houdt de regio Nijmegen fris. Fris betekent samen zorgen voor de schoonste en fijnste omgeving van Nederland. Samen maken we méér van de ruimte waarin we leven. Dat doen we op een slimme manier, die goed is voor de mensen, voor het milieu en voor de economie. We doen dat samen met de gemeenten waarvoor we werken. Samen met alle inwoners van deze gemeenten en organisaties die belangrijk voor ons zijn.

Afdeling Financiën

De afdeling Financiën is verantwoordelijk voor de (financiële) administratie. Inkoopfacturen, inkooporders, verkoopfacturen, kasmutaties, bankafschriften, enzovoorts verwerkt de afdeling in het financiële systeem. Daarnaast verwerkt de afdeling gegevens vanuit andere afdelingen, waarvan een maandelijkse financiële rapportage wordt gemaakt.

Circulaire economie

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Om dit doel te realiseren zijn verschillende stappen noodzakelijk en daar willen Dar en Dar-gemeenten graag aan bijdragen. De Dar-regio behoort qua afvalscheiding al jaren tot de top van Nederland. Dat willen we uiteraard ook blijven. Een goede afvalscheiding is bovendien een belangrijke voorwaarde om de transitie naar een circulaire economie te realiseren.   

Wat ga jij doen?

Je werkt mee op de afdeling, waar je kennis maakt met het hele financiële proces. We laten je zien hoe een administratie in elkaar zit. Enerzijds is dit het crediteurenproces waarin een inkoopfactuur wordt geboekt en vervolgens gematcht met een inkooporder. En anderzijds het facturatieproces. Maar ook debiteurenbeheer, het boeken van banken en versturen van aanmaningen horen hierbij. Verder kan je meewerken aan de maandrapportage. Hiervoor maken wij diverse deelrapportages. Denk hierbij onder andere aan de projectadministratie voor doorverkochte projecten, maar ook voorraadbeheer vormt hier een onderdeel van. Ook willen we je meenemen met het draaien van de afschrijvingen en het opstellen van de activastaat. Als je alle deelstappen hebt gezien en de rapportage af is mag je uiteraard ook mee naar een onze maandelijkse rapportbespreking. Hierin neemt het rapportage team de cijfers door met de bedrijfscontroller en worden de laatste puntjes op de i gezet.

Wat vragen wij?

  • Een groen, duurzaam hart
  • Enthousiasme, zelfstandigheid en proactiviteit
  • Een hands-on-mentaliteit
  • Een mbo- of hbo-opleiding in de richting van bijvoorbeeld Finance & Control
  • Beschikbaarheid voor minimaal 32 uur in de week

Wat bieden wij?

  • Een leuke, afwisselende en leerzame stage in Nijmegen
  • Een stagevergoeding van € 400 euro per maand (op basis van 40 uur)
  • Een gezellige afdeling
  • Ruimte voor eigen input
  • Betrokkenheid bij verschillende processen

Reageren?

Meer aanvullende inhoudelijke informatie over Dar vind je op onze website en social media kanalen. Of google eens op Dar. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de volgende stap zetten! Ben jij na het lezen van ons aanbod en deze stage enthousiast en wil je reageren? Stuur je CV en motivatie voor 1 augustus naar HR@dar.nl ter attentie van Gera van Berlo.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders