Vernieuwingen rondom afval vanaf 2023 in gemeente Mook en Middelaar

Vernieuwingen rondom afval vanaf 2023 in gemeente Mook en Middelaar

Vanaf 2023 veranderen er in de gemeente Mook en Middelaar wat dingen rondom het ophalen van jouw afval. We hebben de veranderingen hier voor jou op een rijtje gezet. 

 

 

Afvalpas

In december krijg je een afvalpas

Alle inwoners uit gemeente Mook en Middelaar krijgen een afvalpas per brief. Deze ontvang je rond vrijdag 16 december. Met de afvalpas heb je vanaf 1 januari 2023 toegang tot alle milieustraten van Dar. Met de afvalpas open je ook de verzamelcontainer voor restafval.

De milieustraten van Dar in de regio waar je met jouw afvalpas heen kunt, zijn:

  • Milieustraat Mook, Veldweg 3
  • Milieustraat Nijmegen, Kanaalstraat 401
  • Milieustraat Wijchen, Bijsterhuizen 2406
  • Milieustraat Millingen aan de Rijn, Molenveld 22
  • Milieustraat Groesbeek, Ambachtsweg 16
  • Milieustraat Druten, Kerkstraat 60

De afvalpas is niet persoonsgebonden. Maar heeft een uniek nummer dat is gekoppeld aan jouw huisadres. Bij verhuizing blijft de pas bij het adres horen. Verlies of diefstal meld je zo snel mogelijk. Dit doe je door online een nieuwe afvalpas aan te vragen. Wij blokkeren dan jouw afvalpas. Voor een vervangende afvalpas betaal je € 10,-.

Gft-afval

De gft-container wordt gratis geleegd

De gft-container voor etensresten, groente-, fruit- en tuinafval legen wij nog steeds 1 keer in de 2 weken. Dit is vanaf 1 januari 2023 gratis. 

Wist je dat Dar, samen met de ARN in Weurt, uit jouw goed gescheiden groente-, fruit- en tuin afval compost wint?

Restafval 

Jouw restafvalcontainer wordt één keer per vier weken geleegd

Dit start vanaf 1 januari 2023. Eerder was dit iedere twee weken. Scheid je goed jouw afval? Dan houd je weinig restafval over. Je betaalt per keer dat de restafvalcontainer wordt geleegd €9,50. Dus niet meer per gewicht. 

Jouw restafval in de restafvalcontainer wordt opgehaald met een zijlader wagen. Het is belangrijk dat je de restafvalcontainer op de juiste manier aan de straat zet. Lees hier meer over het aanbieden van de restafvalcontainer. 

Heb je meer restafval? Gebruik de verzamelcontainer

In de gemeente Mook en Middelaar plaatsen we vier ondergrondse verzamelcontainers voor restafval. Je opent deze container met jouw nieuwe afvalpas en je betaalt per opening €2,11. De verzamelcontainers voor restafval staan op vier plekken in de gemeente Mook en Middelaar:

  • Parkeerplaats Dorpstraat 42, Middelaar
  • Parkeerplaats Koningin Julianastraat, Mook
  • Parkeerplaats Prinsenweg, Molenhoek
  • Parkeerplaats Witteweg, Plasmolen

Locaties van containers

Ophaaldagen 

Weten wanneer en welk afval wij ophalen?

De ophaaldagen van jouw afval veranderen in 2023. Check de ophaaldagen in de afvalkalender in de app of op de afvalwijzer

 

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders