Nijmegen raapt het op 21 juni in één keer op! U doet toch ook mee?

7 juni 2018

Doet u ook mee met de Green Capital Challenges actie ‘Nijmegen raapt het in één keer op’ op donderdag 21 juni? Als alle Nijmegenaren op 21 juni één stuk zwerfaval oprapen is onze stad op één dag ruim 174.000 stuks zwerfafval lichter. 

Wat kunt u doen?

Pak één stuk afval op (meer mag natuurlijk ook). Op weg naar school, werk of winkel. Of op de terugweg naar huis. In uw eigen straat, jouw wijk, het plantsoen, het park, waar dan ook. Maak een zwerfie (dat is een selfie van u mét  uw opgeraapte afval), en deel die met #zwerfienijmegen op jouw sociale media. En gooi het afval in de afvalbak. Zo simpel is het! En… met uw zwerfie kunt u nog een leuke prijs winnen ook! Om het nog wat gemakkelijker voor u te maken, rijden vanaf 15.00 uur Nijmegenaren in de stad rond op bakfietsen met knijpers en zwerfafvalzakken. Bij hen kunt u dus gelijk uw zwerfafval afgeven. 

Opruiminitiatieven 

In Nijmegen zijn er nog meer opruiminitiatieven actief, op deze dag en/of ook op andere dagen. Dus wilt u méér of vaker zwerfafval rapen? Bekijk dan deze websites en sluit u aan. 

  • De Green Runner Movement organiseert op 21 juni een hardloop-plogging-actie: 200 hardlopers gaan al rennend en zwerfvuil rapend door Nijmegen en omgeving.
  • Opruimgroep Mooi Goffertpark ruimt elke 3e zaterdag van de maand het Goffertpark op, en doet dat ook op 16 juni.
  • Spiegelwaal Schoon houdt ook maandelijks een schoonmaakactie bij de Spiegelwaal.
  • Wijkhelden (kinderen én volwassenen) houden samen hun buurt schoon.

Meer weten over ‘Nijmegen raapt het in één keer op’?

Bekijk dan de website en het evenement

Deel tot slot deze actie met vrienden en familie. 

Tot 21 juni!

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders