Beheersen van onkruid op verharde wegen

16 september 2021

Onkruidbeheersing met hete lucht

Wij staan voor een duurzaam en schoon milieu. Daarom gebruiken wij geen gif of andere chemische bestrijdingsmiddelen bij het beheersen van onkruid in straten. Het onkruid beheersen we op een veilige en milieuvriendelijke manier. Dit doen we met borstelmachines en heteluchtmachines. Ook onze collega’s in het groen dragen hier een steentje aan bij. Zij beheersen het onkruid rondom de plantsoenen op de straat. Met de borstels van de veegmachine halen we het onkruid wat boven de grond uitkomt weg. De wortels blijven hierbij meestal zitten. Daarom komen we een aantal weken later nog een keer terug. Dan is het onkruid weer een stukje gegroeid en kunnen we het opkomend onkruid inclusief wortels beter behandelen. Dit doen we met hete luchtmachines en/of bijna-kokend water.


Wat kunt u zelf doen?

Met de hete luchtmachines en het bijna-kokend water zijn we erg voorzichtig. Zeker langs randen, hagen en andere kwetsbare beplanting. We willen natuurlijk dat dit groen wél goed blijft groeien. Hierdoor kan het zijn dat op deze plekken wat onkruid achterblijft. Zie je ons in de straat aan het werk? Zet dan je auto even ergens anders neer. Ook rondom auto’s zijn we natuurlijk erg voorzichtig met onze machines. Als de parkeerplaatsen en straten leeg zijn, kunnen we ook daar goed bij. Zo zorgen we samen voor een schone en frisse buurt!

Onkruid groeit hard door nat en warm weer

Het onkruid groeit erg hard door het natte en warme weer. We doen er alles aan het onkruid onder controle te houden.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders