Luiers en incontinentiemateriaal scheiden? Vanaf nu open je de luiercontainer gratis en alleén nog met jouw afvalpas.  Hiervoor vraag je makkelijk en snel toegang via dit formulier
sluiten

Dag van de Duurzaamheid: bedankt voor afvalscheiding

10 oktober 2018

Vandaag op woensdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Een mooie dag om stil te staan bij de mooie voorbeelden van duurzaamheid zoals afvalscheiding. De resultaten liegen er niet om: de inwoners van de regio Nijmegen mogen trots zijn op hun groene hart. Vorig jaar zamelde Dar weer minder restafval en meer grondstoffen in. Dar bedankt dan ook alle inwoners voor het afval scheiden. Helpt u mee om dit jaar nog een stapje verder te gaan?

Inwoners bedankt!
In 2017 wisten inwoners uit de regio samen ruim 78% van het afval gescheiden in te zamelen. Dar zamelde in de regio ook weer minder restafval in. In 2016 nog gemiddeld 97 kilo per inwoner. In 2017 was dat nog maar 93 kilo. Daarmee zit de regio Nijmegen in de top van Nederland op het gebied van afvalscheiding.  

Tevreden
Elk jaar onderzoekt Dar niet alleen welk afval we inzamelen, maar ook hoe we dit doen en vooral: wat vinden de inwoners van de regio Nijmegen van de manier waarop we dit inzamelen? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Natuurlijk kan het altijd beter. Daar werken we hard aan, maar we zijn er ook heel trots op dat in inwoners ons een rapportcijfer 7,6 geven!

Wat gaat er goed en wat kan er nóg beter?
Steeds minder restafval betekent steeds meer gescheiden ingezamelde afvalsoorten. Toch zit er nog steeds veel keukenafval in het restafval. Dat mag allemaal bij het gft-afval. Veel beter voor het milieu en de portemonnee van iedereen. Ook de kwaliteit van het gescheiden ingezamelde afval kan nóg beter. Vooral in het plastic+ zitten nog veel andere afvalsoorten zoals medisch afval. Dat is onveilig voor sorteerders en Dar-medewerkers en zorgt ervoor dat plastic+ niet gerecycled.  kan worden

Hoe nu verder?
Alle inwoners doen het samen dus al heel goed, maar toch kan het nog beter! De landelijke doelstelling is dat we in 2025 ál ons afval gescheiden inzamelen en dus bijna geen restafval overhouden. Kijk! Afval=grondstof. Steeds meer inwoners scheiden hun afval, met zijn allen gaan we naar 100% afvalscheiding! U doet toch ook mee?

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders