Dar trots op schoonste Vierdaagseweek

27 juli 2022

Dar kijkt vol trots en tevreden terug op de Vierdaagsefeesten. De eerste indruk is dat er minder afval werd opgehaald dan in 2019. Het succes komt voor het grootste deel dankzij de invoering van de circulaire beker. Dit systeem leidde tot zichtbaar minder afval op de grond en een schonere stad. In totaal werd er meer dan 20.000 kilo plastic bekers apart ingezameld. De circulaire beker maakt het mogelijk op een duurzame manier te genieten van de Vierdaagsefeesten!

Een frisse week

Met de inzet van 75 Dar medewerkers en 40 verschillende voertuigen werden iedere ochtend alle straten en pleinen in het centrum van Nijmegen gereinigd. ’s Middags zette acht Greenteams zich in voor een schone stad. En ’s avonds zorgden 10 medewerkers voor het schoonmaken van de Wedren. En op vrijdag, direct na de intocht op de Via Gladiola zorgden 60 Dar medewerkers ervoor dat na enkele uren Keizer Karelplein en de Sint Annastraat alweer toegankelijk was voor verkeer.

Succesvol verloop door barpersoneel en bezoekers

De apart ingezamelde circulaire bekers worden gerecycled tot nieuwe bekers. Het overige restafval wordt zoveel mogelijk nagescheiden en gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Het succesvolle verloop van de circulaire beker is te danken aan de bezoekers en het barpersoneel die de bekers inleverden en zorgvuldig inzamelden in verzamelzakken. Dar medewerkers controleerden de ingezamelde zakken met bekers op vervuiling.

Hoogwaardige recycling

De ingezamelde bekers zijn van hoogwaardige kwaliteit. Voor een optimaal recyclesysteem mogen bekers niet vies of vertrapt zijn. De gecontroleerde bekers worden verzameld in een grote container die naar de verwerkingspartner van Dar gaat. Uiteindelijk worden de oude bekers gerecycled tot nieuwe bekers.

Samen duurzaam

De komende maanden evalueert Dar samen met ACBN, CirculairPET en gemeente Nijmegen de werking en resultaten van de circulaire beker. De resultaten van de evaluatie worden in het najaar gedeeld. Dar dankt iedereen die heeft bijgedragen aan de schoonste Vierdaagsefeesten ooit. Deze editie heeft aangetoond dat een duurzame toekomst door samenwerking mogelijk is. Dar kijkt uit naar de Vierdaagsefeesten in 2023!

Aftermovie Vierdaagseweek 2022

Bekijk hier onze Vierdaagseweek: 

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders