Milieustraat Bijsterhuizen is vanaf 16 september niet langer meer op donderdagen open. Hier vind je de openingstijden.
sluiten

Deze hele week halen wij geen afval op

8 februari 2021

Eerder werd al bekend dat wij op maandag 8 februari geen afval ophalen in de regio. Dit blijft tot en met zaterdag 13 februari zo in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook & Middelaar, Nijmegen en Wijchen. Het is door de vele sneeuwval onveilig om met de grote vuilniswagens in de wijken te rijden. Dit geldt voor oud papier, gft-, rest- en plastic+afval. Onder- en bovengrondse containers legen we wel. De strooiploegen proberen ervoor te zorgen dat deze veilig bereikbaar zijn. De milieustraten blijven ook open.

Veel sneeuw en ijs op veel wegen

Omdat op de meeste wegen nog veel sneeuw en ijs ligt, is het onveilig om in de wijken te rijden. Daarnaast is het heel moeilijk voor bewoners om containers in deze omstandigheden aan de straat te zetten. En voor onze medewerkers en bijvoorbeeld vrijwilligers die oud papier ophalen om de containers naar de vuilniswagens te rollen en te legen.

Ophaaldagen van gft-afval worden niet ingehaald

In de winter halen we altijd minder gft-afval op. Met deze kou zit dit afval ook nog eens vaak vastgevroren in de gft-container. Daarom worden de ophaaldagen van gft-afval niet ingehaald. Dit geldt in ieder geval voor de routes in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen. Voor de ophaaldag van gft-afval in de gemeente Mook en Middelaar bekijken we de mogelijkheden voor een inhaaldag op een later tijdstip nog. Omdat gft-afval daar normaal gesproken op dezelfde dag en met dezelfde vuilniswagen wordt opgehaald als het rest- en plastic+afval.

Ook de ophaaldagen van oud papier worden niet ingehaald

Het oud papier halen we de eerstvolgende ophaaldag op. Heb je meer papier dan in de papiercontainer past? Dan mag het oud papier op de ophaaldag netjes gebundeld naast de papiercontainer aan de straat staan. Zodra de wegen goed begaanbaar zijn, kunt u het oud papier natuurlijk ook al eerder gratis naar de milieustraat brengen.

De ophaaldagen van rest- en plastic+afval halen we zo snel mogelijk in

We proberen de inhaaldagen voor rest- en plastic+afval in de week van 15 februari te plannen. Dit is afhankelijk van de omstandigheden op de weg op dat moment. Het moet voor iedereen veilig zijn om met grote vuilniswagens in de wijken te rijden.

Grof afval halen we niet aan huis op, de milieustraten blijven open

De afspraken die deze week gepland staan om thuis grof afval op te halen, gaan niet door. Deze bewoners krijgen hierover bericht van ons. Afspraken kunnen worden verzet of geannuleerd. De milieustraten blijven open. Als je echt afval weg moeten brengen, bijvoorbeeld door een verhuizing of overlijden, kun je dit toch doen.

Houd onze berichten in de gaten voor het laatste nieuws

We informeren via de website, social media kanalen en via de Dar app over het laatste nieuws. Houd dit goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders