Gratis circulaire ruil app voor inwoners en ondernemers regio Nijmegen

19 juni 2020

Gratis circulaire ruil app nu beschikbaar

De SamSamBank app is de eerste app ter wereld waarin ruilen in netwerken tussen verschillende mensen mogelijk is. Deze app is nu beschikbaar. Op 18 juni lanceerde de SamSamBank deze app online. Met de nieuwe app kunnen transacties worden gedaan zonder geld. Hierdoor kan iedereen meedoen met ruilen zodat inwoners en ondernemers elkaar verder kunnen helpen. Dit testten we  tijdens de kick-off live. Er vond een ruil plaats tussen drie mensen die elkaar niet kenden.

Live ruilen inwoners en ondernemers

Tijdens de online kick-off, legden professor Jan Jonker en de ontwikkelaars van de app uit hoe de app werkt. Tijdens het testen lieten de ontwikkelaars een mooi voorbeeld zien. Zo vond er zonder geld een ruil plaats van honing van een imker, taarten van een inwoner en software van een ontwikkelaar. De inwoner kon de honing van de imker gebruiken om taarten te bakken en de imker kon de software van de ontwikkelaar gebruiken voor een webshop ruilplaats zonder geld. Zo kan afval van de een, grondstof voor de ander worden.

Beter gebruik van producten en diensten

De ruil app zorgt voor een duurzamer gebruik van producten en diensten. De SamSamBank app kan door inwoners gebruikt worden om gratis producten en diensten te ruilen. Daarnaast biedt het voor ondernemers mooie kansen voor de ontwikkeling nieuwe, circulaire en duurzame businessmodellen.

Gratis voor inwoners en ondernemers van de regio Nijmegen

De app is gratis voor inwoners en ondernemers van de regio Nijmegen om innovatie rondom duurzaamheid en inclusiviteit te stimuleren. Een samenwerking met de Raad van Nijmegen, Dar, Our Common Future 2.0, Gemeente Nijmegen, de Radboud Universiteit en The Economic Board maakt dit mogelijk.

Meer informatie over het Circulaire Programma en de Cirkel staat op deze pagina.

Instructie SamSamBank app bekijken

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders