Milieustraat Bijsterhuizen is vanaf 16 september niet langer meer op donderdagen open. Hier vind je de openingstijden.
sluiten

Gratis ophaalservice taxussnoeisel nog t/m 10 september

3 september 2020

‘Strijd tegen kanker’

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan nog even! Snoei de komende dagen nog uw taxushaag. Tot en met donderdag 10 september haalt Stichting Taxus Taxi taxussnoeisel nog gratis thuis op. Van dit snoeisel wordt medicatie tegen kanker gemaakt. Een prachtig voorbeeld dat afval kan dienen als waardevolle grondstof! De gemeenten en Dar ondersteunen dit dan ook graag.

Maak makkelijk een afspraak

Maak online een afspraak met Taxus Taxi om taxussnoeisel bij u thuis op te halen. Dit is gratis vanaf 15 kilo. Ook kleinere hoeveelheden zijn natuurlijk welkom. Dit levert u makkelijk zelf in bij een van de locaties van Taxus Taxi. 

Gratis materialen
Om zoveel mogelijk taxussnoeisel op te halen, biedt Taxus Taxi gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen haalt u op bij een van de locaties. Het taxussnoeisel mag ook op een hoop worden gelegd. Alles wordt door Taxus Taxi netjes opgeruimd. 

Kwaliteit taxussnoeisel is erg belangrijk

Uit het taxussnoeisel wordt de stof taxol gehaald voor medicatie tegen kanker. Deze stof zit vooral in de jonge scheuten, het eenjarige snoeisel. Aan hele struiken of oude takken van de taxushaag heeft Taxus Taxi dan ook niets. Hou het taxussnoeisel zoveel mogelijk in de schaduw. En maak een kuil zo groot als een voetbal in de tas of hoop. Dat voorkomt zoveel mogelijk dat het snoeisel gaat broeien. Taxus taxi heeft op de website meer tips en instructievideo’s staan.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders