Help ook mee: op een schoon strand zijn we blijer

17 juni 2021

Op zomerdagen leggen we graag ons handdoekje neer bij het Waalstrand, de Lentse Plas of de Spiegelwaal. Helaas laat niet iedereen onze strandjes netjes achter. Daarom vragen wij: houd onze strandjes schoon en ruim je afval weer op als je weggaat. Zo zorgen we samen voor maximaal strandplezier!

Wij zien in de zomer helaas veel meer zwerfafval in de Nijmeegse parken en op de stranden. Wist je dat een plastic of glazen fles nooit vergaat? En een blikje minimaal vijftig jaar blijft liggen? Al dat afval is dus niet goed voor de natuur in Nijmegen.

Telefoon mee? Portemonnee mee? Afval opgeruimd?

Misschien heb je ze al gezien, de borden bij de strandjes met daarop de tekst ‘Telefoon mee? Portemonnee mee? Afval opgeruimd?’. Deze borden herinneren je eraan dat het opruimen van jouw afval erbij hoort als je de strandjes verlaat. Op meerdere plekken staan grote afvalbakken waar je jouw afval in doet. Vanaf 1 juli 2021 vind je met mooi weer rondom de strandjes ook onze afvalcoaches. Zij helpen bij het schoonhouden van de strandjes door bijvoorbeeld tasjes uit te delen en zwerfafval op te ruimen.

 

Zo wordt het makkelijker

Hieronder wat tips om de strandjes en parken voor iedereen fijn en schoon te houden:

  • Op sommige plekken hangen afvalzakjes, zoals bij de ingangen van de Waalstrandjes achter de Lindenberghaven. Je kunt natuurlijk ook zelf een vuilniszak meenemen.
  • Geef het goede voorbeeld, goed voorbeeld doet volgen. Als je zelf je afval opruimt, motiveert het andere bezoekers ook om hetzelfde te doen.
  • Vervang plastic wegwerpservies voor herbruikbaar servies van bijvoorbeeld bamboe of maïs. Dat zorgt voor veel minder afval.
  • Maak er een strandjutwedstrijd van. Strandjutten is vooral voor kinderen een leuke bezigheid. Wie vindt in de kortste tijd het meeste zwerfafval? 
  • Raap bij het wandelen of joggen het afval op dat je tegenkomt. Je kunt zelfs aan de slag als Wijkheld.

Onze collega’s werken iedere dag weer hard om de strandjes in Gemeente Nijmegen schoon te houden. Help jij ook mee de stranden en parken schoon houden? Gooi je afval in de prullenbak of neem het mee naar huis om het thuis weg te gooien. Zo zorgen we samen voor een mooie en opgeruimde omgeving!

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders