Herfst in zicht: bladeren opruimen in Nijmegen

2 oktober 2019

Dan zet Dar weer bladkorven uit én als het blad valt beginnen we met het opruimen daarvan. U helpt toch ook mee aan een bladvrij Nijmegen met schone straten?

Wat mag in een bladkorf?

Bladkorven zijn alleen voor blad. U doet er alleen blad van de bomen van de gemeente in dat in de tuin en op straat ligt. Treffen wij ander afval in een bladkorf of is een bladkorf verplaatst? Dan haalt Dar deze bladkorf weg.

Waar staan bladkorven?
Het is een hele klus om alle 550 bladkorven in Nijmegen te plaatsen. U moet zelf de bladkorf veilig kunnen gebruiken, Dar moet de bladkorf veilig kunnen legen én de korf moet zo min mogelijk in de weg staan. Op www.dar.nl/blad vindt u de plaatsen.

Wanneer leegt Dar de bladkorven?
Vanaf 30 september leegt Dar de bladkorven één keer per week. Dar probeert om elke bladkorf op een vaste dag te legen. Melding maken over een bladkorf, of een vraag? Geef dan altijd ook het nummer door dat op het bordje op de bladkorf staat.

Meer informatie 
Kijk op www.dar.nl/blad.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders