Het is lente! De bloesem bloeit

30 april 2021

Bloesem in de lente. Een prachtig plaatje van mooie bomen. Deze bloesem valt na een tijdje ook op de grond. Dar zorgt voor het wijkonderhoud in de gemeente Berg en Dal, Heumen en Nijmegen. Wij zorgen er dus ook voor dat we op het goede moment de gevallen bloesem opruimen. Hieronder lees je hoe wij dit aanpakken.

Verschillende momenten

Er staan veel verschillende soorten bloesembomen in de wijken. Deze bloeien vaak op andere momenten. En laten dus ook de bloesem op een ander moment vallen. Dar weet welke soort bloesembomen in welke wijken staan. En houdt er rekening mee wanneer deze alle bloesem heeft laten vallen. Op dat moment komen wij langs. Zodat we de straat in een keer weer schoonmaken. Daarbij kunnen we natuurlijk niet overal tegelijk zijn. Met de gemeenten maakten we afspraken hoe schoon de straten en goten moeten zijn. Ook in de tijd dat de bloesem valt.

Veegmachine en blazer

De bloesem ruimen we op met een veegmachine. Die veegt het uit de goten en neemt het meteen mee. Op moeilijk bereikbare plekken, blazen we de bloesem weg met een blazer. Dit blazen we dan naar een plek waar de veegmachine wel bij kan, zodat deze het alsnog mee kan nemen. Rondom auto’s zijn we hier erg voorzichtig mee. Als de parkeerplaatsen en straten leeg zijn, kunnen we overal goed bij. Woon je in een straat waar de bloesem is gevallen en zie je ons aan het werk? Zet je auto dan even ergens anders neer. Zo zorgen we samen ook in de tijd van bloesem voor een schone en frisse buurt!

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders