Kennis verhogen over plastic+ scheiden

16 mei 2024

Grondstoffen worden steeds schaarser en hiermee dus het hergebruik van afval belangrijker. Wij gaan daarom samen met jou en de gemeente voor minder restafval en het meer hergebruiken van grondstoffen. Afval scheiden is goed voor het milieu en de portemonnee. Het is daarbij belangrijk dat ook de kwaliteit van de opgehaalde grondstoffen goed is. Wij treffen bijvoorbeeld steeds vaker ander afval aan in het plastic+. Het scheiden van plastic+ kan en moet dus beter. 

Ander afval bij plastic+

Regelmatig treffen medewerkers van Dar vervuiling aan in plastic+. Dar ziet bijvoorbeeld nog veel volle verpakkingen van yoghurt en melk in de plastic+zakken. Ook ziet Dar veel etensresten, groente-fruit- en tuinafval (gft-afval), oud papier en karton en regelmatig restafval in plastic+ zakken. Deze afvalsoorten horen niet bij plastic+ en verstoren het recyclingproces. Het is voor bewoners vaak onduidelijk welke soorten plastic verpakkingen, blikken en pakken bij plastic+ mogen.

Winnen met plastic+, scheiden dus!

We snappen dat plastic+ scheiden niet altijd makkelijk is. We helpen jou graag op weg met het scheiden van plastic+. Meer informatie over het scheiden van plastic+ vind je op deze pagina. Heb je vragen of tips voor het scheiden van plastic+? Neem dan contact met ons op en laat dit dan vooral weten. 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders