Kom ook in actie tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart!

3 maart 2023

Wat pak jij op?

De Landelijke Opschoondag komt er weer aan! Op zaterdag 18 maart 2023 zetten we in heel Nederland ons samen in voor een frisse en schone omgeving. En ruimen we samen zwerfafval op. Ook jij kunt helpen! Ga je deze dag de deur uit voor een frisse neus? Dan roepen de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Wijchen en Dar jou op om een knijper en afvalzak mee te nemen en ook iets op te pakken. Zo zorgen we samen voor een frisse, schone en zwerfafvalvrije buurt. 

Ook zwerfafval opruimen tijdens de Landelijke Opschoondag? Meld je aan!

Regel een opschoonactie en trommel buren, collega’s, familie, school of vereniging op. Of ga zelf op pad. Dar helpt door het uitlenen van knijpers, veiligheidshesjes en speciale zakken. Meld de opschoonactie hier aan. 

Breng zwerfafval in kaart

Tijdens de Landelijke Opschoondag verzamelen we zwerfafval én informatie. De Litterati app helpt daarbij. Met deze gratis app houden actieve opruimers makkelijk bij welk afval zij het meeste tegenkomen tijdens een opschoon-ommetje en ook waar zij dit afval vonden.

Vaker zwerfafval opruimen? Word Wijkheld! 

Wil je vaker zwerfafval opruimen in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar of Nijmegen? Meld je dan aan als Wijkheld! Samen buiten zijn met vriendjes en vriendinnetjes, zwerfafval opruimen en er ook nog een zakcentje mee verdienen. Goed én leuk om te doen! Ook volwassenen kunnen zich aanmelden als Wijkheld. Het is ook nog gezond om buiten actief bezig te zijn. Meer informatie: www.wijk-helden.nl.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders