Maatregelen wijkonderhoud door coronavirus

26 maart 2020

Minder onderhoud van uw leefomgeving dan u van ons gewend bent: bedankt voor uw begrip!

De gemeente Berg en Dal en wij nemen door het coronavirus maatregelen voor wijkonderhoud. Dit betekent dat wij helaas niet al het werk voor grijs en groen kunnen doen. Door het coronavirus en de RIVM-richtlijnen zijn er minder mensen beschikbaar om het werk te doen. Samen met de gemeente Berg en Dal doen we ons best om met de mensen en middelen die we hebben, uw leefomgeving netjes te houden. Ondanks alle inspanningen lukt dit waarschijnlijk de komende tijd helaas niet overal. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over. 

Bedankt voor uw begrip

Door het coronavirus en de RIVM richtlijnen zijn er bij ons minder mensen beschikbaar om het werk in het grijs en groen te doen. Een aantal medewerkers, die werken bij ons of via WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (WBRN), moeten vanwege de richtlijnen preventief thuisblijven. Doordat minder mensen het werk kunnen doen, kan het zijn dat uw leefomgeving er minder mooi uitziet dan u van ons gewend bent. Bijvoorbeeld door meer onkruid of groen in parken. We weten op dit moment niet wanneer alle maatregelen voorbij zijn en de ploegen weer op volle sterkte zijn. Bedankt voor uw begrip hiervoor.

Hoe het gaat met het werk:

  • Wij begonnen dit seizoen al met het weghalen van onkruid in de plantvakken. Door het vroege voorjaar, het ontbreken van een echte winter en minder mensen, kunnen wij op dit moment niet alle plantvakken goed bijhouden. Wij geven voorang aan plantvakken bij bijvoorbeeld doorgaande wegen en centra. Wij houden hierbij ook rekening met de verkeersveiligheid,. Bijvoorbeeld door het snoeien van overhangend groen.
  • Met het snoeien van vaste planten en heestervakken lopen wij op schema. De verwachting is dat we dit binnenkort afronden.
  • Ook het weghalen van onkruid op bijvoorbeeld de stoep en wegranden gaat door. Er wordt geborsteld, gebrand en geveegd.

Zelf handen uit de mouwen steken?

Wilt u zelf of met andere inwoners de handen uit de mouwen steken om onze omgeving netjes te houden? Dat wordt zeer gewaardeerd. U kunt bijvoorbeeld zwerfafval opruimen als Wijkheld.
U krijgt dan knijpers en zakken van ons. Aanmelden kan via www.wijk-helden.nl. Houd u hierbij aan de richtlijnen van het RIVM. Wilt u zelf een groenvak onderhouden? Dat kan, maar ook dit doet u in overleg met ons. Hierbij gelden ook de maatregelen van het RIVM. Werk zoveel mogelijk alleen of met uw gezin. Doen toch anderen mee? Houd dan altijd 1,5 meter afstand.

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie of vragen, neemt u contact op met ons klantencontactcentrum. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via info@dar.nl of 024-3716000. Meer informatie over maatregelen door het coronavirus voor afval en wijkonderhoud vindt u op deze pagina

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders