Meer handen, ogen en oren in de buurt!

14 juni 2019

Heeft u onze assistent-wijkvegers al gespot?

Vandaag geven wethouder Bert Velthuis en directeur Dar Bart de Bruin het startsein in Neerbosch-Oost om dit project met assistent-wijkvegers verder in Nijmegen uit te rollen. Zij spreken hun waardering uit voor de assistent-wijkvegers en zijn blij met de extra hulp om Nijmegen schoon te houden. Sinds 2017 loopt er een pilot in Dukenburg met assistent-wijkvegers, naast de reguliere wijkvegers van Dar die in regio Nijmegen actief zijn. Dit onder het motto ‘Nijmegen schoon heel gewoon.’ Op deze manier krijgen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om aan de slag te gaan. Zij rijden op een elektrische bakfiets van Dar in de wijk om de wijk schoner te maken. Vanaf nu zijn zij niet alleen in Dukenburg maar in meerdere wijken in Nijmegen actief.

Samen voor een schone stad

Deze assistent-wijkvegers worden aangestuurd door Dar en komen via het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Dit vanuit de visie dat iedereen een werkplek verdient in onze maatschappij. Deze medewerkers pakken het zwerfafval aan en ondersteunen het Dar-personeel bij het afhandelen van meldingen. Zij rijden op een bakfiets door de wijk. Hierdoor spreken veel bewoners hen aan over zwerfafval. Zij zijn uw ogen en oren als er iets opgeruimd moet worden. Directeur Dar Bart de Bruin: “Met de assistent-wijkvegers hebben we een mooie en waardevolle samenwerking. We hebben tenslotte iedereen nodig. Dar en de gemeente zorgen zo samen met de inwoners voor een schone stad.”

Dichtbij bewoners

Dit project met assistent-wijkvegers is erg succesvol. Wethouder Bert Velthuis: “Het is ontzettend fijn dat assistent-wijkvegers zo dichtbij bewoners staan en meehelpen om samen de wijken schoon te houden.” Daarom zetten Dar en gemeente Nijmegen de assistent-wijkvegers nu in meer wijken in. Op dit moment zijn er 8 assistent-wijkvegers actief.

In de wijken Dukenburg, Hatert, Neerbosch-Oost, het centrum en rondom de Goffert zijn de assistent-wijkvegers actief. Heeft u ze al gespot bij u in de wijk?

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders