‘Nijmegen schoon, heel gewoon.’ van start in Neerbosch-Oost!

26 maart 2018

Vorig jaar startte de aanpak ‘Nijmegen schoon, heel gewoon’ in Bottendaal. Deze week gaat de zwerfafvalaanpak ook in Neerbosch-Oost van start. Hoe zorg je voor een schonere wijk en hoe zorg je dat een schone wijk schoon blijft? Met die vragen gaan  Dar en de gemeente Nijmegen samen met bewoners wijk voor wijk aan de slag.

Neerbosch-Oost schoon heel gewoon

Nijmegen schoon, heel gewoon. staat voor een positieve aanpak van gedragsverandering. Met Nijmegen Schoon Heel Gewoon zetten wij de norm neer: samen zorgen voor een schone wijk is heel gewoon. In de wijkgerichte aanpak praten  Afvalcoaches met bewoners over afvalscheiding en  wat er goed gaat in de wijk en waar het beter kan qua vervuiling op straat. Verder hoort daar een aantal vaste acties bij, zoals ter plekke kijken hoeveel zwerfafval er ligt, schoonmaak van containerlocaties en borden die gedrag beïnvloeden.

Leren van aanpak Bottendaal schoon heel gewoon

In Bottendaal werden na overleg met bewoners opschoonacties gehouden en hondenpoepzakjes uitgedeeld om hondenpoepoverlast tegen te gaan en afvalbakken kregen een opvallende knalblauwe kleur. De verbindende factor in de aanpak waren de Afvalcoaches. Zij signaleerden knelpunten in de wijk en  bewoners wisten hen te vinden voor vragen, meldingen en klachten. De Afvalcoaches werden met een 7,8 gewaardeerd.  

Belangrijkste leerpunten zijn het opzetten van een goede monitoring en meting van de effecten op langere termijn.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders