Planten in de plantsoenen: het groeit als kool!

14 juni 2021

De plantsoenen groeien in onze gemeente als kool. Niet alleen de planten groeien hard, maar ook het onkruid. Het mooie en natte weer zorgt ervoor dat we het druk hebben met het onderhoud van de plantsoenen.

Wat doen wij precies in de plantsoenen?

Wij onderhouden de plantsoenen in de gemeente. We halen het onkruid uit de plantvakken en snoeien de planten. Zo blijft het groen mooi en verzorgd.  Ook kijken we of er bijzondere planten en dieren voorkomen in het plantsoen. Als er bijvoorbeeld een volgelnest of konijnenhol zit, dan houden we daar rekening mee en verstoren we de dieren zo min mogelijk. 

Elke plant eigen snoeiwijze

Het onderhouden van planten is een vak. Onze groenmedewerkers zijn getraind om planten zo te snoeien. Zij zorgen dat de bloei gestimuleerd wordt en de vorm mooi blijft. In de plantsoenen komen meer dan 100 soorten planten voor. Elke plant heeft zijn eigen snoeiwijze. Het onderhoud is echt maatwerk waar je een goede opleiding voor nodig hebt.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders