Schillenboer van start in Neerbosch-Oost

12 maart 2018

In Neerbosch-Oost startte vandaag de Schillenboer. De inzet van de Schillenboer is een proef die een jaar duurt. Het doel is om meer gft-afval in te zamelen in hoogbouwwoningen. De schillenboer haalt een jaar lang bij 2 flats in Neerbosch-Oost het gft-afval aan de deur op.

Schillenboer: gft-afval ophalen bij de voordeur

Afval scheiden gaat al heel goed in Nijmegen, ook het scheiden van gft-afval. Maar het kan altijd beter. Vooral in de hoogbouw blijken  bewoners minder gft-afval te scheiden. Samen met de gemeente Nijmegen start Dar de proef met de Schillenboer. Bewoners krijgen een gft-emmer en een bakje voor op het aanrecht en de Schillenboer haalt de emmer twee keer per week aan de deur op. Door het zo makkelijk mogelijk te maken om gft-afval gescheiden in te leveren hopen de gemeente en Dar meer gft-afval in te zamelen. Na een jaar volgt de evaluatie om te kijken of deze manier van gft-afval inzamelen werkt en op meer plekken in Nijmegen kan worden ingezet.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders