Scholen uit de Dar-regio strijden tegen elektronisch afval!

15 maart 2022

Twintig basisscholen uit de Dar-regio  doen van maandag 14 maart tot en met donderdag 7 april mee met de E-waste Race. Samen met verschillende wethouders trapten we in de week van 7 maart op een aantal scholen af. Alle scholen gaan vier weken lang de strijd aan om zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) bij mensen uit hun buurt op te halen. Zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

U kunt ook helpen!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kunt u van maandag 14 maart tot en met donderdag 7 april makkelijk en gratis uw kleine elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste! Meldt uw e-waste online aan op de website www.ewasterace.nl.

De school maakt kans op een toffe schoolreis

Lever uw klein elektronisch afval ook apart in. Dan zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Én er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. In de gemeente Berg en Dal doen maar liefst zes scholen mee! Basisschool Op de Horst, ’t Vossenhol, Breedeweg, Op weg, Titus Brandsma en VSO School Werkenrode. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een toffe schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De school maakt kans op een toffe schoolreis

Lever uw klein elektronisch afval ook apart in. Dan zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Én er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. In de gemeente Beuningen doen twee scholen mee. Basisschool de Vuurvlinder in Beuningen en de Ruijter in Weurt. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een toffe schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De school maakt kans op een toffe schoolreis

Lever uw klein elektronisch afval ook apart in. Dan zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Én er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. In de gemeente Druten doen twee scholen mee. Basisschool ’t Klosterhufke in Deest en ’t Geerke in Puiflijk. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een toffe schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De school maakt kans op een toffe schoolreis

Lever uw klein elektronisch afval ook apart in. Dan zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Én er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. In de gemeente Heumen doet basisschool Sint Joris mee. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een toffe schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De school maakt kans op een toffe schoolreis

Lever uw klein elektronisch afval ook apart in. Dan zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Én er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. In de gemeente Mook en Middelaar doen twee basisscholen mee. Sterrenschool EigenWijs in Middelaar en Adalbert Basisschool in Mook. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een toffe schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De school maakt kans op een toffe schoolreis

Lever uw klein elektronisch afval ook apart in. Dan zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Én er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. In de gemeente Nijmegen doen maar liefst vijf basisscholen mee! Basisschool de Aldenhove, Petrus Canisius, de Sterredans, de Lindenhoeve en Vrijeschool Meander. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een toffe schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De school maakt kans op een toffe schoolreis

Lever uw klein elektronisch afval ook apart in. Dan zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Én er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. In de gemeente Wijchen doet Basisschool St Jan Baptist uit Batenburg mee. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een toffe schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De school maakt kans op een toffe schoolreis

Lever uw klein elektronisch afval ook apart in. Dan zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Én er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. Berg en Dal doen zes scholen mee. Basisschool Op de Horst, ’t Vossenhol, Breedeweg, Op weg, Titus Brandsma en VSO School Werkenrode. In de gemeente Beuningen, Druten en Mook en Middelaar doen allemaal twee scholen mee. Basisschool de Vuurvlinder in Beuningen, de Ruijter in Weurt, ’t Klosterhufke in Deest, ’t Geerke in Puiflijk, Sterrenschool EigenWijs in Middelaar en Adalbert Basisschool in Mook. In de gemeente Heumen doet basisschool Sint Joris mee. In de gemeente Nijmegen doen vijf basisscholen mee. Basisschool de Aldenhove, Petrus Canisius, de Sterredans, de Lindenhoeve en Vrijeschool Meander. En in de gemeente Wijchen doet Basisschool St Jan Baptist uit Batenburg mee. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een toffe schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De E-waste Race

Van maandag 14 maart tot en met donderdag 7 april organiseert Dar samen met Road2Work@Dar en Wecycle de E-waste race. Tijdens dit educatieve project leren kinderen op actieve manier over het recyclen van elektronische apparaten. En wat voor effect dit heeft op mens en milieu. Ook komen onderwerpen als grondstoffen, het belang van minder gebruiken en hergebruiken aan bod. Na een gastles zijn de scholieren klaar om daadwerkelijk hún steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van onze regio. Door de fysieke inzamelactie van elektronisch afval met hun eigen buurt.

Een betere wereld, begint op zolder

Er valt nog een wereld te winnen op het gebied van e-waste. De helft van het Nederlandse e-waste wordt namelijk niet ingezameld. Oude laptops of kapotte keukenmachines belanden vaak op zolder of in een gangkast. Zonde! Want er zitten waardevolle en herbruikbare materialen in. Die verdienen een tweede leven. Van sommige apparaten kan maar liefst 95% van de onderdelen hergebruikt worden. Daarom is het zo belangrijk dat de E-waste Race voor bewustwording zorgt bij kinderen en hun omgeving over het belang van recycling en hergebruik.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders