Milieustraat Bijsterhuizen is vanaf 16 september niet langer meer op donderdagen open. Hier vind je de openingstijden.
sluiten

Sneeuw en gladheid in de regio

5 februari 2021

Er wordt sneeuw en gladheid verwacht in de regio dit weekend. Daarvoor komen wij in actie.

Strooien tegen gladheid

Als het glad is, strooien wij eerst de belangrijkste wegen en fietspaden in de gemeente Nijmegen. Dit is landelijk zo afgesproken, omdat niet alle wegen tegelijkertijd sneeuwvrij of veilig gemaakt kunnen worden. Bij erge sneeuwval of ijzel verhogen we onze inzet en zetten we meer mensen en wagens in. Zoals de voorspellingen nu zijn, gebeurt dat komend weekend. Weten waar wij strooien? Bekijk de kaart met onze strooiroutes.

Ophalen van afval met sneeuw en gladheid

Wij halen het afval bij jou thuis gewoon op. Ook als het sneeuwt of als het glad is. Veiligheid staat hierbij voorop. Het kan voorkomen dat het op sommige plaatsen niet veilig is om een straat in te rijden. In dat geval halen we het afval op zodra dit weer veilig kan. Jij kan hierbij helpen door het afval neer te zetten op een plek waar wordt gestrooid. Dan kunnen wij op een veilige manier het afval ophalen. 

Tips voor vast vriezen van afval in container

Vaak merken we dat het afval in de winter in containers vastzit. Of dat de deksel vastgevroren zit. We kunnen dan de container niet goed legen, dat is jammer. Zorg daarom dat wij ook in de winter uw container goed kunnen legen. Hieronder een paar tips: 

  • Leg een tak of een stuk karton tussen de deksel en de container. Zo vriest de deksel niet vast. 
  • Zet uw container binnen of op een beschutte plek en pas op de ophaaldag voor 07.30 uur buiten.
  • Als uw gft-container leeg is, kunt u een dunne krant of eierdoos onder in de container leggen. De eierdoos neemt het vocht op en voorkomt voor een groot deel het vastvriezen.
  • Laat nat groente- en fruitafval uitlekken voordat u het in uw gft-container doet. Hoe minder water er in zit, hoe minder kans op bevriezing.
Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders