Tegelophaalservice: stenen eruit, groen erin!

25 maart 2021

We willen Nijmegen meer vergroenen. Hier kan jij aan meedoen. Stenen omruilen voor groen, daar helpen wij jou mee! 

Veel tuinen zijn verhard met tegels. Hier gaan geen regendruppels doorheen. En dat is zonde, want als het regent stroomt het regenwater dan regelrecht het riool in. En dat water kunnen we juist goed gebruiken als het langere tijd droog is. Als de stenen eruit zijn zakt het regenwater in de bodem en vult dat het grondwater aan. Daarnaast hebben vlinders, bijen en vogels weinig te zoeken in tuinen waar alleen maar tegels liggen. Daarom zeggen wij: tegels eruit, groen erin! 

Tegelophaalservice proef in vier wijken in Nijmegen

We starten met een proef in vier wijken. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 april halen wij jouw stenen gratis op, als jij zorgt dat hier groen voor in de plaats komt. Woon jij in de wijk Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier of Wolfkuil? Dan kan jij je opgeven voor de tegelophaalservice. Maximaal 30 adressen kunnen zich opgeven, verdeeld over de twee dagen. Vol = vol. Wij halen de stenen bij jou op. De stenen haal je zelf uit de tuin en bied je opgestapeld aan. Het gaat om stenen van tuinen van maximaal 40m².

Aanmelden voor de tegelophaalservice

Na het invullen van het aanmeldformulier nemen wij contact met je op. 

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders