Milieustraat Bijsterhuizen is vanaf 16 september niet langer meer op donderdagen open. Hier vind je de openingstijden.
sluiten

Vanaf dinsdag 25 mei 2021 start de gratis ophaalservice van taxussnoeisel

18 mei 2021

Jouw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Vanaf dinsdag 25 mei haalt Stichting Taxus Taxi jouw taxussnoeisel weer gratis thuis op. Van dit snoeisel wordt medicatie tegen kanker gemaakt. Een prachtig voorbeeld dat afval een waardevolle grondstof is! De gemeenten en Dar ondersteunen dit dan ook graag.

Maak makkelijk een afspraak

Maak vanaf maandag 24 mei (tweede pinksterdag) makkelijk online een afspraak met Taxus Taxi om gratis taxussnoeisel bij jouw thuis op te halen. Dit kan vanaf 15 kilo. Ook kleinere hoeveelheden zijn natuurlijk welkom. Dit lever je makkelijk zelf in bij een van de locaties van Taxus Taxi. 

Gratis materialen

Om zoveel mogelijk taxussnoeisel op te halen, biedt Taxus Taxi gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen haalt je op bij een van de locaties. Het taxussnoeisel mag je ook op een hoop leggen. Taxus Taxi ruimt alles dan netjes op. Hou het taxussnoeisel zoveel mogelijk in de schaduw. En maak een kuil zo groot als een voetbal in de tas of hoop. Dat voorkomt zoveel mogelijk dat het snoeisel gaat broeien. Taxus taxi heeft op de website meer tips en instructievideo’s staan.

Kwaliteit taxussnoeisel is erg belangrijk

Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. In de kleine taxustwijgjes zit de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt. Dat heeft een kankerremmende werking heeft. Taxus Taxi kan alleen snoeisel gebruiken dat in 1 jaar op de haag groeit. Takken en hele planten zijn helaas niet bruikbaar. Meld jouw snoeisel meteen na het snoeien aan. Dan kan Taxus Taxi dit zo vers mogelijk ophalen. Kijk voor meer informatie en instructievideo’s op taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders