Verzamelcontainers voor restafval in Nijmegen in een nieuw jasje

4 februari 2022

Twee verzamelcontainers voor restafval bij de Graspieperhof kregen een containertuintje. Ook pimpten we verzamelcontainers voor restafval bij de Graspieperhof en op de Muiderslotstraat met een sticker. Wethouder Bert Velthuis was vrijdag 4 februari bij de onthulling van het containertuintje op de Graspieperhof in Nijmegen.

Containertuintje bij de Graspieperhof

We zorgden samen met de gemeente Nijmegen voor een containertuintje bij de verzamelcontainers voor restafval bij de Graspieperhof. Een containertuintje is een vaste plantenbak rondom de container. Daarin staan groene onderhoudsvriendelijke planten. Het ziet er mooi en groen uit. Dit zorgt voor een schone en frisse buurt. Daarnaast moet het containertuintje zorgen voor minder afval naast de verzamelcontainers. Want op plekken waar het fris en schoon is, blijft het langer schoon.

Samen het tuintje onderhouden

Het is belangrijk om het containertuintje goed te onderhouden. De planten hebben soms water nodig. Zo blijven ze groen en mooi. Wij zorgen hier samen met de bewoners voor. Een aantal bewoners gaf aan hier graag  bij te helpen. Zij kregen een gieter van ons.

Proef voor verzamelcontainers

Vier verzamelcontainers voor restafval in de gemeente Nijmegen hebben nu een nieuw jasje. Dit is een proef. Als het bevalt, pimpen we misschien meer verzamelcontainers.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders