Waalstrandjes schoon: helpt u ook mee?

25 april 2018

Vandaag staken 15 leerlingen en leraren van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen de handen uit de mouwen om het Waalstrand schoon te maken. Een mooie actie!

Leerlingen helpen mee voor een schoon Waalstrand

Vanochtend vroeg gingen de leerlingen en leraren op pad om het Waalstrand schoon te maken. Ook medewerkers van Bureau Toezicht en Handhaving hielpen mee.

Hoe houden we het waalstrand schoon

Hoe houden we het waalstrand schoon? Heel simpel door geen afval achter te laten. Een dagje op het strand? Heerlijk! Maar neem het afval mee terug en doe dit in de containers. Het overgrote deel van de bezoekers van de Waalstrandjes doet dit ook. Toch blijft er nog vaak afval achter. Daar wordt hard aan gewerkt om dit op te ruimen.

Bij de ingang naar de Waalstrandjes (o.a. de Spiegelwaal, Ooijpoort en de Lentse Warande)  staan stalen containers voor het afval én tasjes die het makkelijk maken voor bezoekers om hun afval weer mee terug te nemen. Dar leegt elke dag, óók in het weekend, deze containers.

Wie helpen allemaal mee?

Voor een schoon Waalstrand is medewerking van iedereen nodig:  gemeente Nijmegen en Dar zetten zich in voor schoon.  Ook zijn er veel initiatieven die een opschoonactie houden zoals de actie van vanochtend van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Andere partijen werken ook mee. Zo maakt  Stichting Dagloon,  Werkbedrijf voor dak- en thuislozen, elke werkdag in de ochtend de Waalstrandjes schoon.  

Nijmegen schoon heel gewoon

Nijmegen schoon, heel gewoon staat voor een positieve aanpak van gedragsverandering. Met Nijmegen Schoon Heel Gewoon zetten Dar en gemeente Nijmegen de norm neer: samen zorgen voor een schone omgeving is heel gewoon.  U helpt toch ook mee?

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders