Week van de Circulaire Economie 2020

6 februari 2020

Het is de week van de Circulaire Economie. Wij vinden dit een belangrijk onderwerp en houden ons ook hier mee bezig. Afvalscheiding en hergebruik van grondstoffen zijn daar een mooi voorbeeld van.

Zo bezorgen we sinds kort circulaire containers. Zoals op de foto bij een nieuwe straat in Ewijk in de gemeente Beuningen. Deze containers zijn gemaakt van gebruikt plastic. Door goede afvalscheiding kunnen we afval gebruiken als grondstof voor nieuwe producten en maken we de cirkel rond.

Wethouder van de gemeente Beuningen, Piet de Klein: “Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in de gemeente Beuningen. We werken elke dag aan duurzame oplossingen. Inwoners scheiden afval steeds beter. We zien steeds meer dat mensen afval komen brengen bij onze gemeentewerf. Ook daar wordt het gescheiden, zodat het goed gerecycled kan worden. Bijvoorbeeld tot deze containers. Afval scheiden loont!”

Directeur van Dar, Bart de Bruin: “De circulaire container is een mooi voorbeeld van afval als grondstof. Hergebruik van grondstoffen kunnen we alleen samen bereiken. Inwoners scheiden afval en wij halen het gescheiden op. Zo kunnen verwerkers er nieuwe dingen van maken.“

 

 

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders