Milieustraat Bijsterhuizen is vanaf 16 september niet langer meer op donderdagen open. Hier vind je de openingstijden.
sluiten

Week van de Helden in het afval en het groen! 1 tot en met 7 maart

17 februari 2021

De Week van de AfvalHelden (1 tot en met 7 maart) is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Wij doen als Dar mee en zetten onze medewerkers een week lang in het zonnetje! Bij ons is het de Week van de Helden in het afval en het groen.

 De Week van de AfvalHelden is een initiatief van de NVRD, de Vereniging Afvalbedrijven en het O&O Fonds GEO (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de sector Grondstoffen, Energie en Omgeving).

Extra aandacht voor beroepen in de afval- en reinigingsbranche 

Tijdens de Week van de Helden in het afval en het groen schenken we extra aandacht aan onze medewerkers die werken in het afval en het groen. De medewerkers uit de afvalbranche zijn namelijk noodzakelijk voor het draaiende houden van de Nederlandse samenleving. Begin 2020 werd dit extra duidelijk, toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette. Direct werd de afvalsector als vitaal aangemerkt. Er verschenen steeds vaker berichten waarin inwoners hun waardering voor het werk van de mannen en vrouwen in de sector toonden. Er stonden taartjes klaar, koffie werd geschonken en kindertekeningen prijkten op de afvalzakken. Mooie gebaren en een goede opsteker voor alle medewerkers die hard aan de slag zijn.

Oproep: steek een duimpje op of zwaai!

Kom je onze collega’s tegen op straat, in het groen of op de milieustraat? Geef ze deze week een duimpje omhoog of zwaai even, dat waarderen we! Of plak iets leuks op het raam, bak of zak. Op de deze pagina vind je bijvoorbeeld kleurplaten. Je kunt ook een aardig kaartje via een e-mail via ons contactformulier Bedankt!’

Ga naar de pagina van de Week van de Helden in het afval en het groen

Achtergrondinformatie

De NVRD, de Vereniging Afvalbedrijven en het O&O Fonds GEO vinden eigenlijk dat iedereen in de afvalsector dagelijks waardering verdient. Daarom lanceren deze partijen in 2021 de Week van de AfvalHelden. Helden met een hoofdletter H, want dat zijn ze. Onder een AfvalHeld verstaan zij iedereen die zich dagelijks in de praktijk inzet in de gehele afvalketen. De chauffeur die zich met een inzamelvoertuig een weg door een drukke stad weet te banen. De veegmachinist die de straten schoonhoudt. De belader die zorgt dat al het afval op de juiste manier in de wagen gaat. En met hen nog vele anderen!

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders