Op Hemelvaartsdag op donderdag 26 mei halen wij geen afval op en zijn onze milieustraten gesloten. Wij halen afval op een andere dag op. Weten wanneer wij langskomen? Check de Dar app. Of kijk op www.dar.nl/afvalwijzer. De openingstijden van onze milieustraten vind je hier.
sluiten

Zwerfafval opruimen in coronatijd

24 maart 2020

Gezondheid staat op één. Uw eigen gezondheid en die van anderen! Daarom adviseert het RIVM op dit moment om thuis te werken en om op minimaal 1,5 meter afstand te blijven van elkaar. Het is ook gezond om naar buiten te blijven gaan én in beweging te blijven. Daarom stimuleren wij alle Wijkhelden en andere mensen die zwerfafval opruimen, om zoveel mogelijk alleen en dus zonder andere Wijkhelden of anderen zwerfafval op te ruimen. We geven u graag tips over hoe u op een veilige manier voor uzelf en voor uw omgeving zwerfafval kunt opruimen. Buiten zwerfafval opruimen kan zolang dit volgens de overheid kan en u naar buiten mag.

Tips

Voldoende bewegen is belangrijk. Het is dan ook goed om, ook nu, lekker naar buiten te gaan. Zwerfafval opruimen is hier een hartstikke mooie reden voor. Maar in coronatijd ziet zwerfafval opruimen er wel anders uit dan normaal. Graag drukken we u op het hart om tijdens het opruimen de volgende veiligheidsmaatregelen op te volgen. Het allerbelangrijkste tijdens het opruimen is afstand houden.

  • Voelt u uzelf niet lekker? Of bent u verkouden? Blijf dan binnen. Ga pas naar buiten als u helemaal fit bent.
  • Voel u uzelf goed en kunt u naar buiten? Neem sowieso handschoenen (van rubber of latex) en een knijper mee. Houd de handschoenen tijdens het opruimen altijd aan.
  • Blijf met uw handen uit uw gezicht. Was uw handen goed voor en na het opruimen. Heeft u geen zeep? Gebruik dan alcoholgel.
  • Kan of wilt u niet alleen op pad? Ga dan alleen aan de slag, met uw gezin of huisgenoten. Nodig geen mensen uit die kwetsbaar zijn door hun leeftijd of gezondheid.
  • Houd tijdens het opschonen 1,5 meter afstand van elkaar.

Deel geen handschoenen, knijper of drinkfles aan anderen uit.

Meer informatie of vragen? 

Neem voor meer informatie of vragen contact op met ons. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag via info@dar.nl of 024-3716000.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders