Schillenboer in Neerbosch-Oost

In Neerbosch-Oost startte vandaag de Schillenboer. De inzet van de Schillenboer is een proef die een jaar duurt. Het doel is om meer gft-afval in te zamelen in hoogbouwwoningen. De schillenboer haalt een jaar lang bij 2 flats in Neerbosch-Oost het gft-afval aan de deur op.

Schillenboer: gft-afval ophalen bij de voordeur

Afval scheiden gaat al heel goed in Nijmegen, ook het scheiden van gft-afval. Maar het kan altijd beter. Vooral in de hoogbouw blijken  bewoners minder gft-afval te scheiden. Samen met de gemeente Nijmegen start Dar de proef met de Schillenboer. Door het zo makkelijk mogelijk te maken om gft-afval gescheiden in te leveren hopen de gemeente en Dar meer gft-afval in te zamelen. Na een jaar volgt de evaluatie om te kijken of deze manier van gft-afval inzamelen werkt en op meer plekken in Nijmegen kan worden ingezet.

Wanneer zamelen we gft-afval in?

De bewoners in de flats die meedoen aan de proef hebben van Dar een brief gekregen met informatie. Op dinsdag en vrijdag zamelt de Schillenboer het gft-afval daar in. Bewoners zetten het gft-afval voor 9.00 uur bij de voordeur klaar.

Wat zamelen we in met gft?

Gft-afval staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Etensresten dus, maar bijvoorbeeld ook koffiefilters, theezakjes en snijbloemen.
• Bloemen, planten, onkruid, gras, klein snoeiafval en bladeren.
• Schillen en resten van groenten, fruit, aardappelen.
• Etensresten, eierschalen, pinda- en notendoppen.
• Koffiefilters, koffiedik, theebladeren en theezakjes.
• Vlees- en visresten (inclusief graten, schelpen en botjes).
• Stro en mest van kleine huisdieren.

Hoe haalt de Schillenboer gft-afval op?

Op de dag dat de Schillenboer langskomt zetten bewoners de gft-emmer bij de voordeur. De Schillenboer haalt dan het gft-afval op. Bewoners hoeven dan niet de gft-emmer aan de straat te zetten.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders