Tegelophaalservice september 2021: stenen eruit, groen erin!

Tegelophaalservice september 2021: stenen eruit, groen erin!

We willen Nijmegen meer vergroenen. Hier kan jij aan meedoen. Stenen omruilen voor groen, daar helpen wij jou mee! 

Veel tuinen zijn verhard met tegels. Hier gaan geen regendruppels doorheen. En dat is zonde, want als het regent stroomt het regenwater dan regelrecht het riool in. En dat water kunnen we juist goed gebruiken als het langere tijd droog is. Als de stenen eruit zijn zakt het regenwater in de bodem en vult dat het grondwater aan. Daarnaast hebben vlinders, bijen en vogels weinig te zoeken in tuinen waar alleen maar tegels liggen. Daarom zeggen wij: tegels eruit, groen erin! 

Tegelophaalservice in vier wijken in Nijmegen

In april 2021 zijn we gestart met een pilot voor de tegelophaalservice in samenwerking met Operatie Steenbreek. Dit gaan we in september 2021 in verschillende wijken in Nijmegen herhalen. Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zaterdag 25 september halen wij jouw stenen gratis op, als jij zorgt dat hier groen voor in de plaats komt. Woon jij in de wijk ‘t Acker, ‘t Broek, De Kamp in Lindenholt, Neerbosch-Oost of Hatert? Dan kan jij je tot en met 8 september 2021 aanmelden voor de tegelophaalservice. Maximaal 48 adressen kunnen zich opgeven, verdeeld over 3 dagen. Vol = vol. Wij halen de stenen bij jou op. De stenen haal je zelf uit de tuin en bied je opgestapeld aan. 

Tegels voor NK tegelwippen

De tegels die opgehaald worden tellen nog nèt mee voor het NK Tegelwippen dat eind september eindigt. Dus help mee om een klapper te maken in de derby tegen Arnhem!

 


Voor en na: Stenen eruit, groen erin! 

Te laat om aan te melden? Of zijn de plekken vol? Mail dan naar netwerk.steenbreek@debastei.nl voor de reguliere Steenbreekhulp bij het ophalen van tegels. 

 

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders