Tegelophaalservice 2022: stenen eruit, groen erin!

Tegelophaalservice 2022: stenen eruit, groen erin!

We willen Nijmegen meer vergroenen. Hier kan jij aan meedoen. Stenen omruilen voor groen, daar helpen wij jou mee! 

Veel tuinen zijn verhard met tegels. Hier gaan geen regendruppels doorheen. En dat is zonde, want als het regent stroomt het regenwater dan regelrecht het riool in. En dat water kunnen we juist goed gebruiken als het langere tijd droog is. Als de stenen eruit zijn zakt het regenwater in de bodem en vult dat het grondwater aan. Daarnaast hebben vlinders, bijen en vogels weinig te zoeken in tuinen waar alleen maar tegels liggen. Daarom zeggen wij: tegels eruit, groen erin! 

Tegelophaalservice 2022: St. Anna, Hatertse Hei, Grootstal en Hatert

Na de geslaagde proef in 2021, organiseren we samen met Operatie Steenbreek weer gratis tegelophaaldagen. Woon je in de wijk St Anna, Hatertse Hei, Grootstal of Hatert en vervang jij de tegels in je tuin door GROEN? Meld je snel aan.

Wij halen de stenen op 10, 11 of 18 juni gratis bij je op. Zo werken we samen aan een groene stad. En helpen we Nijmegen naar de overwinning bij het NK Tegelwippen!

Aanmelden kan tot en met 30 mei. Maximaal 60 adressen kunnen zich opgeven, verdeeld over 3 dagen. Vol = vol. Wij halen de stenen bij jou op. De stenen haal je zelf uit de tuin en bied je opgestapeld aan. Een adres mag zich maximaal één keer aanmelden. 

Tegels voor NK tegelwippen

De tegels die opgehaald worden tellen nog mee voor het NK Tegelwippen dat eind oktober 2022 eindigt. Dus help mee om een klapper te maken in de derby tegen Arnhem! Hier vind je de actuele tussenstand tussen Arnhem en Nijmegen.

 


Voor en na: Stenen eruit, groen erin! 

Aanmelden tegelophaaldagen juni 2022

  • We hebben per dag en tijdsblok maar beperkt plek. Staat de datum en tijd die je wil er niet meer tussen? Dan is deze vol.
  • We ontvangen graag een foto van de stenen die plaatsmaken voor groen. Achteraf ontvangen we van jou een foto van het deel waar de stenen plaats hebben gemaakt voor groen. Stenen eruit = GROEN erin.
  • Aanmelden voor de tegelophaalservice kan alleen als je akkoord gaat met deze punten. Kan je niet alle vakjes aankruisen? Dan komen wij de tegels niet ophalen.

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders