Tegelophaalservice 2023: stenen eruit, groen erin!

Tegelophaalservice 2023: stenen eruit, groen erin!

We willen Nijmegen meer vergroenen. Hier kan jij aan meedoen. Stenen omruilen voor groen, daar helpen wij jou mee! 

Veel tuinen zijn verhard met tegels. Hier gaan geen regendruppels doorheen. En dat is zonde, want als het regent stroomt het regenwater regelrecht het riool in. En dat water kunnen we juist goed gebruiken als het langere tijd droog is. Zoals deze zomer het geval was. Als de stenen eruit zijn zakt het regenwater in de bodem en vult dat het grondwater aan. Daarnaast hebben vlinders, bijen en vogels veel meer aan groene tuinen. Daarom zeggen wij: tegels eruit, groen erin! 

Tegelophaalservice 2023: Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier en Wolfskuil 

In de wijken Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier of Wolfskuil halen wij vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober tegels op bij bewoners die zich hiervoor aanmeldden. Zo werken we samen aan een groene stad. En helpen we Nijmegen naar de overwinning bij het NK Tegelwippen.

Meldde jij je aan? Wij halen de stenen bij jou op. De stenen haal je zelf uit de tuin en bied je opgestapeld aan. Een adres mag zich maximaal één keer aanmelden.


Tegels voor NK tegelwippen

De tegels die opgehaald worden tellen nog mee voor het NK Tegelwippen dat eind oktober 2023 eindigt. 

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders