Afvalinzameling in de gemeente Wijchen

Vanaf zaterdag 2 juni verandert de manier waarop wij het afval in de gemeente Wijchen ophalen. Weten wanneer wij langskomen? 

Wat verandert er?

Vanaf zaterdag 2 juni veranderen de volgende dingen:

  • We komen bij de meeste bewoners het afval op een andere dag ophalen. Welke dag dat is, leest u op de afvalwijzer die u deze week in de bus kreeg. Alle inzameldagen vindt u ook op www.dar.nl/afvalwijzer of via de Dar-app.
  • Ook de tijd waarop we uw container legen of plastic ophalen, kan veranderen. Zet daarom uw afval voor 7.30 aan de straat op de dag dat wij uw afval ophalen. Halen wij ’s avonds uw oud papier op? Zet het dan om 18.00 uur aan de straat.
  • Uw plastic+ afval halen wij vanaf 2 juni op dezelfde dag als uw restafval op.
  • In de maanden juni, juli en augustus is er een eenmalige proef waarbij we bij de gft-containers iedere week leegmaken.
  • Vanaf 2 juni ziet u de groene Dar auto’s door de straat rijden om uw afval op te halen.

2 afvalsoorten, één voertuig!

In sommige delen van Wijchen zamelen wij in met een voertuig dat twee delen heeft. Zo kunnen we tegelijk restafval en plastic+ ophalen. In het voertuig blijft het afval gescheiden zodat het ook gescheiden kan worden verwerkt. Zo hoeven we maar één keer door de straat te rijden.

Afvalwijzer niet ontvangen?

Heeft u de afvalwijzer niet ontvangen? Neem dan vanaf maandag 4 juni contact met ons op. Heeft u een papieren afvalwijzer aangevraagd voor 2018? Dan krijgt u deze ook in 2019. Alle andere huishoudens krijgen voor 2019 geen papieren afvalwijzer.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders