Wist je dat…

Wist je dat…

…. je bij ons altijd welkom bent voor een kijkje achter de schermen? Verschillende raadsleden gingen je bijvoorbeeld al voor en gingen met onze collega’s op pad. Ook deze collega’s vinden het leuk om te vertellen over hun werk en samen met jou de handen uit de mouwen te steken. Lijkt dit jou ook leuk? Neem dan contact met ons op via communicatie@dar.nl. Daarnaast nodigen wij dit najaar alle gemeenteraden uit. We vertellen dan meer over onszelf met een presentatie en rondleiding. 

…een groot gedeelte van het gft-afval, bijna 10 miljoen kilo en dan vooral keukenafval zoals etensresten nog te vaak in het restafval belandt? Dat is zonde van het geld en voor het milieu, want oók keukenafval zoals etensresten en theezakjes horen bij het gft-afval. Hoe meer keukenafval in het gft-­afval, hoe lager de kosten en hoe meer compost, groengas en hergebruikt CO2.. Hier valt dus nog veel winst te behalen. De totale waarde van het voedsel dat we weggooien is zo’n €50 miljoen euro per jaar. Dit heeft daarom onze aandacht in de communicatie met inwoners. Ook houden we proeven in verschillende gemeentes. Zo kijken we of we, vooral bij hoogbouw, nog meer gft-afval uit het restafval kunnen halen.

….je op ons YouTube-kanaal allemaal filmpjes over afval en openbare ruimte vindt? Wat mag er bijvoorbeeld bij plastic+? En wat doen we met oud papier? Je vindt het op ons YouTube-kanaal.  Naast YouTube vind je Dar ook op Facebook, LinkedIn en Twitter.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders