Afvalpas

Wil je een afvalpas aanvragen of een melding maken van een verloren/kapotte/gestolen afvalpas? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Afvalpas aanvragen

Een nieuwe afvalpas kost €10,-. De afvalpas krijg je na betaling binnen 10 werkdagen per post. 

Ik ga verhuizen / ik ben verhuisd

De afvalpas is gebonden aan een huisadres en staat niet op naam. Ga je verhuizen? Dan blijft de afvalpas dus achter. Heb je op je nieuwe adres geen afvalpas? Vraag dan binnen drie maanden na verhuizing een nieuwe aan. Doe je dit pas na drie maanden? Dan betaal je €10,- voor de nieuwe pas. Kies in dit geval voor de optie “Mijn afvalpas is kwijt of gestolen” wanneer je de afvalpas aanvraagt.

Afvalpas aanvragen

Gebruik ondergrondse restafvalcontainer

Breng je restafval weg naar een ondergrondse restafvalcontainer in jouw wijk? Neem dan altijd je afvalpas mee. Alleen met een afvalpas kun je de container openen. Je betaalt per keer dat je de container opent €0,75. Aan het eind van het jaar krijg je een rekening voor het aantal keer dat je gebruikmaakte van de container.

Gemeentewerf

Bij een bezoek aan de gemeentewerf heb je geen afvalpas nodig, behalve als je de ondergrondse restafvalcontainers wilt gebruiken.

Milieustraat

Bezoek je een milieustraat van Dar? Neem dan altijd je afvalpas mee. De afvalpas is je toegangsbewijs tot de milieustraat. De afvalpas is gebonden aan een huisadres en staat niet op naam.

Bezoek je de milieustraat van Dar in Druten? Dan heb je de afvalpas nodig om de slagboom te openen.

Veelgestelde vragen over de afvalpas

In elke woning van de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen is een afvalpas aanwezig. Geen afvalpas? Op www.dar.nl/afvalpas vind je alle informatie.

Bent je verhuisd en heb je in de nieuwe woning geen afvalpas gevonden? Neem dan contact op met Dar.

Ben je je afvalpas verloren, heb je er nooit een gehad, is deze gestolen of kapot? Vraag dan een nieuwe afvalpas. Je betaalt hiervoor €10,- aan administratiekosten.

Neem contact op met Dar om een afvalpas aan te vragen. Vraag je afvalpas binnen 3 maanden na jouw verhuizing aan. Doe je dit na 3 maanden? Dan betaal je €10,- voor een nieuwe afvalpas.

Nee, je hoeft hiervoor niks meer te doen. Vanaf het moment dat je op jouw nieuwe adres bent ingeschreven bij de gemeente, is dit verder geregeld.

Nee, jouw afvalpas hoort bij de woning. Jouw afvalpas laat je dus achter in jouw oude huis.

Nee, zonder afvalpas kun je helaas je afval niet naar de milieustraat brengen. Ben je de pas kwijt, vraag dan een nieuwe aan. Wij sturen de nieuwe afvalpas dan binnen 10 dagen op.

Nee, zonder afvalpas kun je helaas je afval niet naar de milieustraat brengen. Ben je de pas kwijt, vraag dan een nieuwe aan. Wij sturen de nieuwe afvalpas dan binnen 10 dagen op.

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders