Afvalpas

Wilt u een afvalpas aanvragen of een melding maken van een verloren/kapotte/gestolen afvalpas? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Afvalpas aanvragen

Een nieuwe afvalpas kost €10,-. De afvalpas krijgt u na betaling binnen 10 werkdagen per post. 

Afvalpas aanvragen

Ik ga verhuizen / ik ben verhuisd

De afvalpas is gebonden aan een huisadres en staat niet op naam. Gaat u verhuizen? Dan blijft de afvalpas dus achter. Heeft u op uw nieuwe adres geen afvalpas? Vraag dan binnen drie maanden na verhuizing een nieuwe aan. Doet u dit pas na drie maanden? Dan betaalt u €10,- voor de nieuwe pas. Kies in dit geval voor de optie “Mijn afvalpas is kwijt of gestolen” wanneer u de afvalpas aanvraagt.

Gebruik ondergrondse restafvalcontainer

Brengt u restafval weg naar een ondergrondse restafvalcontainer in uw wijk? Neem dan altijd uw afvalpas mee. Alleen met een afvalpas kunt u de container openen. U betaalt per keer dat u de container opent €0,75. Aan het eind van het jaar krijgt u een rekening voor het aantal keer dat u gebruikmaakte van de container.

Gemeentewerf

Bij een bezoek aan de gemeentewerf heeft u geen afvalpas nodig, behalve als u de ondergrondse restafvalcontainers wilt gebruiken.

Milieustraat

Bezoekt u een milieustraat van Dar? Neem dan altijd uw afvalpas mee. De afvalpas is uw toegangsbewijs tot de milieustraat. De afvalpas is gebonden aan een huisadres en staat niet op naam.

Bezoekt u de milieustraat van Dar in Druten? Dan heeft u geen afvalpas nodig, maar neemt u wel uw legitimatiebewijs mee.

Veelgestelde vragen over de afvalpas

In elke woning van de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen is een afvalpas aanwezig. Geen afvalpas? Op www.dar.nl/afvalpas vindt u alle informatie.

Bent u verhuisd en heeft u in de nieuwe woning geen afvalpas gevonden? Neem dan contact op met Dar.

Bent u uw afvalpas verloren, is deze gestolen of kapot? Vraag dan een nieuwe afvalpas. U betaalt hiervoor €10,- aan administratiekosten.

Neem contact op met Dar om een afvalpas aan te vragen. Vraag uw afvalpas binnen 3 maanden na uw verhuizing aan. Doet u dit na 3 maanden? Dan betaalt u €10,- voor een nieuwe afvalpas.

Nee, zonder afvalpas kunt u helaas uw afval niet naar de milieustraat brengen. Bent u de pas kwijt, vraag dan een nieuwe aan. Wij sturen de nieuwe afvalpas dan binnen 10 dagen op.

Ja, indien u wel een legitimatiebewijs bij zich heeft. Deze heeft u nodig als u afval wil brengen naar de milieustraat in Druten.

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders