Gladheid

Gladheid

Let op: Dar verzorgt alleen gladheidbestrijding in gemeente Nijmegen.

Als het sneeuwt of ijzelt kan het glad worden. Dat kan zorgen voor levensgevaarlijke situaties op de weg. Om ongelukken te voorkomen voeren wij in opdracht van de gemeente Nijmegen gladheidbestrijding uit.

Strooiroutes

Als het glad is, strooien wij eerst de belangrijkste wegen en fietspaden in de stad. Dit is landelijk zo afgesproken, omdat niet alle wegen tegelijkertijd sneeuwvrij of begaanbaar gemaakt kunnen worden. De belangrijkste wegen die we als eerste strooien:

Doorgaande wegen
Snelfietsroutes
Wijktoegangswegen
Busroutes
Schoolroutes

Ook op doorgaande wegen met hellingen strooien we. Bij erge sneeuwval of ijzel kunnen we onze inzet verhogen en zetten we meer mensen en wagens in. Bekijk de kaart met onze strooiroutes in Nijmegen. 

Gladheid bestrijden in jouw wijk, buurt of straat

Is het glad in jouw wijk, buurt of straat? Dan kun je samen met je buren een gratis gele zoutkist aanvragen, zodat je zelf je straat en stoep kunt strooien. 

Gladheidbestrijding 

Gladheid bestrijden we met een zoutoplossing. Deze manier heet ‘nat strooien’. Nat strooien is beter voor het milieu, omdat er minder zout nodig is. Het werkt ook preventief. Voordat het glad wordt, kunnen we al strooiwagens inzetten. Benieuwd hoe we dat doen?

Gladheid melden

Om in te spelen op gladheid, maken wij gebruik van een gladheidmeldsysteem in Nijmegen. Dit systeem meet de laatste weersomstandigheden en wegdektemperaturen. Daarnaast maken we gebruik van meteorologische informatie. Je kunt ook zelf melding maken van gladheid.

Dit is alleen mogelijk voor wegen binnen de gemeente Nijmegen.

Meld gladheid

Meer informatie over gladheid of gladheid melden

Neem dan contact op met de gemeente Berg en Dal. 

Naar de website van de gemeente

 

Veelgestelde vragen over gladheid

In de winter is het helaas niet bij te houden om alle straten in Nijmegen te strooien. Daarom is gekozen om alle hoofdwegen en fietspaden in ieder geval te strooien. Bekijk de strooiroutes om te zien waar we strooien.

Als inwoner van de gemeente Nijmegen kun je gratis een gele zoutkist aanvragen voor jouw buurt. Dit regel je via ons.

In de gemeente Nijmegen kunt gratis een gele zoutkist aanvragen voor jouw buurt. Dit regel je via ons. 

Nee, wel kun je, als je inwoner bent van de gemeente Nijmegen, samen met jouw buren gratis een gele zoutkist aanvragen bij de gemeente om zelf jouw straat of stoep te strooien. Dit regel je via ons.

Nee, wel kun je samen met jouw buren gratis een gele zoutkist aanvragen bij de gemeente om zelf jouw straat of stoep te strooien. Dit regel je via ons. 

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders