Afvalsoorten

Afvalsoorten

Wat ons betreft bestaat er geen afval. Dat klinkt gek uit de mond van een afvalinzamelaar, nietwaar? Maar toch is het zo. Voor ons is afval grondstof voor een nieuw product.

Wij geloven niet in restafval, maar des te meer in hergebruik. Want wist je dat er van je plastic afval warme fleecetruien worden gemaakt? En dat er in het Rijk van Nijmegen stadsbussen rijden op groengas, gemaakt uit jouw gft-afval? En dat allemaal doordat jij jouw afval goed scheidt, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat het op de juiste plek terecht komt en gerecycled wordt. Zo draag je bij aan een beter milieu en een duurzaam klimaat.

Waar hoort mijn afval?

Bij elke afvalsoort staat aangegeven hoe je het inlevert en wat we ervan kunnen maken. Zo kunnen we van gft-afval compost maken.
Kijk! Afval=grondstof als je het goed scheidt. 

Twijfel je welk afval waar hoort? Weet je bijvoorbeeld niet zeker of een melkpak bij oud papier of plastic+ hoort? Kijk dan op de afvalwegwijzer via de digitale afvalwijzer. Voer hier je postcode en huisnummer in en bekijk welk afval waar hoort. 

Ga naar de afvalwegwijzer

Veelgestelde vragen over afvalsoorten

Het tijdstip van inzamelen kan wisselen. Zet daarom het afval op de inzameldag voor 7.30 uur op de aanbiedplek. Zet je het afval te laat aan de straat, dan kunnen wij hiervoor helaas niet terugrijden. Alles over huishoudelijk afval zoals inzameldagen en aanbiedregels vind je op jouw afvalwijzer. Je kunt ook de handige Dar-app downloaden op jouw smartphone of tablet. Met de Dar-app heb je jouw persoonlijke afvalwijzer altijd bij de hand. Je ontvangt een melding wanneer je jouw afval buiten kunt zetten.

Zet het afval op de inzameldag voor 07.30 uur op de aanbiedplek. Zet je het afval te laat aan de straat, dan kunnen wij hiervoor helaas niet terugrijden. Alles over huishoudelijk afval zoals inzameldagen en aanbiedregels vind je op jouw (digitale) afvalwijzer. Je kunt ook de handige Dar-app downloaden op jouw smartphone of tablet. Met de Dar-app heb je jouw persoonlijke afvalwijzer altijd bij de hand. Je ontvangt een melding wanneer je jouw afval buiten kunt zetten.

Weten wat te doen met al je afvalsoorten en weten wanneer je huishoudelijk afval wordt opgehaald? Deze informatie vind je in je (digitale) afvalwijzer. Je kunt ook de handige Dar app downloaden op je smartphone of tablet. Met de Dar app hebn je je persoonlijke afvalwijzer altijd bij de hand. Je ontvangt een melding wanneer je je afval buiten kunt zetten.

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders