Afvalsoorten

Afvalsoorten

Wat ons betreft bestaat er geen afval. Dat klinkt gek uit de mond van een afvalinzamelaar, nietwaar? Maar toch is het zo. Voor ons is afval grondstof voor een nieuw product.

Wij geloven niet in restafval, maar des te meer in hergebruik. Want wist u dat er van uw plastic afval warme fleecetruien worden gemaakt? En dat er in het Rijk van Nijmegen stadsbussen rijden op groengas, gemaakt uit uw gft-afval? En dat allemaal doordat u uw afval goed scheidt, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat het op de juiste plek terecht komt en gerecycled wordt. Zo draagt u bij aan een beter milieu en een duurzaam klimaat.

Waar hoort mijn afval?

Bij elke afvalsoort staat aangegeven hoe u het inlevert en wat we ervan kunnen maken. Zo kunnen we van gft-afval compost maken.
Kijk! Afval=grondstof als u het goed scheidt. 

Twijfelt u welk afval waar hoort? Weet u bijvoorbeeld niet zeker of een melkpak bij oud papier of plastic+ hoort? Kijk dan op de afvalwegwijzer via de digitale afvalwijzer. Voer hier postcode en huisnummer in en bekijk welk afval waar hoort. 

Ga naar de afvalwegwijzer

Veelgestelde vragen over afvalsoorten

Weten wat te doen met al uw afvalsoorten en weten wanneer uw huishoudelijk afval wordt opgehaald? Deze informatie vindt u in uw (digitale) afvalwijzer. U kunt ook de handige Dar app downloaden op uw smartphone of tablet. Met de Dar app heeft u uw persoonlijke afvalwijzer altijd bij de hand. U ontvangt een melding wanneer u uw afval buiten kunt zetten.

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders