Bladkorven

Bladkorven

Let op: Dar plaatst geen bladkorven in uw gemeente. Deze informatie is dus niet voor u van toepassing.

Woont u ook zo graag in een groene omgeving, met veel bomen in uw buurt? In de herfst krijgen de bladeren van die bomen de mooiste kleuren. En dan…valt al het blad eraf en kan het opeens overlast veroorzaken, zoals gladheid en verstopte putten. Of blad dat in uw tuin waait. Daar willen u en wij zo snel mogelijk vanaf.

Daarom zet Dar bladkorven neer in de gemeente Nijmegen, daar kunt u het bladafval eenvoudig in kwijt. Helpt u ons ook mee om de gemeente Nijmegen bladvrij te houden in de herfstmaanden?

Wat mag in de bladkorf?

In de bladkorf mag u het bladafval van de gemeentelijke bomen dat in de tuin of op straat ligt doen. Ander gft-afval mag niet in de bladkorf, dit hoort in uw gft-container.

Plaatsen en legen van de bladkorven

We plaatsen bladkorven altijd in het najaar en halen ze voor de kerst weer op. De bladkorven worden wekelijks geleegd. Meestal gebeurt dit op een vaste dag. Bij het plaatsen van bladkorven houden we rekening met de situatie in uw buurt. We plaatsen ze op veilige plekken waar ze zo weinig mogelijk overlast veroorzaken.

Bladkorf in de buurt?

De bladkorven worden alleen geplaatst in de gemeente Nijmegen. Kies uw gemeente.

 

Wilt u een bladkorf aanvragen?

Dit is alleen mogelijk voor de gemeente Nijmegen. Kies uw gemeente.

Wilt u voor komende jaren een bladkorf aanvragen? Geef dit dan ons door. Uw aanvraag komt dan op een wachtlijst. Als er een bladkorf vrijkomt, dan hebben locaties op de wachtlijst voorrang.

Bladkorf verdwenen?

Dan heeft er waarschijnlijk meerdere keren afval ingezeten wat er niet in hoort. De eerste keer plaatsen we een waarschuwingssticker op de korf. Is de bladkorf daarna weer vervuild? Dan halen we de korf op. Er wordt dan geen andere bladkorf teruggezet. Ook bij vernieling of vermissing zetten we geen ander bladkorf terug. Voor de kerst halen we alle bladkorven weer op.

Vragen over een bladkorf in uw wijk?

Heeft u vragen over een bladkorf in uw buurt? Kijk of u het antwoord op uw vraag kunt vinden bij onze veelgestelde vragen onderaan deze pagina. Of neem contact met ons op en vermeld bij uw vraag het nummer dat op de bladkorf staat.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders