Bladkorven

Bladkorven

Per gemeente verschilt het of en hoe we bladkorven plaatsen. Klik voor de juiste informatie op de gemeente naar uw keuze.

Dar plaatst geen bladkorven in uw gemeente. Kijk voor vragen over bladkorven op de website van uw gemeente.

Woont u ook zo graag in een groene omgeving, met veel bomen in uw buurt? Dit jaar vallen de bladeren eerder van de bomen vanwege de warme en droge zomer. Dan kan het opeens overlast veroorzaken, zoals gladheid en verstopte putten. Of blad dat in uw tuin waait. Daar willen u en wij zo snel mogelijk vanaf.

Daarom zet Dar bladkorven neer in de gemeente Nijmegen. Daar kunt u het bladafval makkelijk in kwijt. Helpt u ons ook mee om de gemeente Nijmegen bladvrij te houden in de herfstmaanden?

Plaatsen, ophalen en legen van de bladkorven

We zetten de bladkorven vanaf woensdag 30 september 2020 neer. Hierbij houden we rekening met de situatie in uw buurt. We plaatsen de bladkorven op veilige plekken waar ze zo weinig mogelijk overlast veroorzaken. Vanaf maandag 12 oktober 2020 legen we de bladkorven wekelijks. Meestal is dit op een vaste dag. Tussen 14 en 24 december 2020 halen we alle bladkorven weer op in verband met het brandgevaar tijdens oud en nieuw. 

Waar plaatsen we bladkorven bij u in de wijk?

  • Op een veilige plaats. Bewoners moeten de korf veilig kunnen gebruiken. Dar moet de korf ook veilig kunnen legen. Dus niet onder bomen of lantaarnpalen. 
  • We zetten de bladkorven het liefst op een verharde ondergrond om eventuele beschadigingen te voorkomen.
  • De bladkorf plaatst Dar zo dat het verkeer er geen hinder van ondervindt.

Bladkorf in de buurt?

De bladkorven worden alleen geplaatst in de gemeente Nijmegen. Hieronder kunt u zien waar de bladkorven in 2020 staan. 

Locaties bladkorven

Wilt u een bladkorf aanvragen?

Wilt u voor komende jaren een bladkorf aanvragen? Wij kijken onder andere naar onderstaande voorwaarden: 

  • Er staan gemeentelijke bomen in de straat waarvan blad overlast heeft doordat het bijvoorbeeld in voortuinen waait.
  • De bladkorf kan op een veilige plaats staan. Bewoners kunnen de korf veilig gebruiken. Dar moet de korf ook veilig kunnen legen. Dus niet onder bomen of lantaarnpalen.
  • Bewoners zien de bladkorf staan en kunnen er dus sociale controle op uitvoeren.

Voldoet uw aanvraag aan deze voorwaarden? Geef deze dan ons door. Wij beoordelen uw aanvraag. Voldoet deze en hebben we een bladkorf beschikbaar? Dan zetten we deze zo snel mogelijk neer.

Bladkorf verdwenen?

Dan heeft er waarschijnlijk meerdere keren afval ingezeten wat er niet in hoort. De eerste keer plaatsen we een waarschuwingssticker op de korf. Is de bladkorf daarna weer vervuild? Dan halen we de korf op. Er wordt dan geen andere bladkorf teruggezet. Ook bij vernieling of vermissing zetten we geen ander bladkorf terug. Voor de kerst halen we alle bladkorven weer op.

Wat mag in de bladkorf?

In de bladkorf mag bladafval van de gemeentelijke bomen dat in de tuin of op straat ligt. Ander gft-afval mag niet in de bladkorf, dit hoort in uw gft-container. Is de bladkorf vol? Leg het blad dan niet naast de korf, maar wacht tot deze geleegd is. 

Waarom stond er vorig jaar wel een bladkorf en nu niet?

Bij het plaatsen van bladkorven houden we rekening met de situatie in uw buurt. Elk jaar bekijken we opnieuw de situatie van elke bladkorf. Daarom kan het zijn dat de bladkorf bij u in de buurt is verplaatst, of omdat deze verkeerd is gebruikt, dan verwijderen we de bladkorf. We plaatsen ze op veilige plekken waar ze zo min mogelijk overlast veroorzaken. 

Vragen over een bladkorf in uw wijk?

Heeft u vragen over een bladkorf in uw wijk? Kijk of u het antwoord op uw vraag hierboven kunt vinden. Staat het antwoord hier niet bij, neem dan contact met ons op en vermeld bij uw vraag het nummer dat op de bladkorf staat.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders