Asbest

Asbest is een schadelijk materiaal. Als het breekt of afbrokkelt, dan komen er kankerverwekkende vezels vrij. Niet niks dus. Reden om er extra voorzichtig mee om te gaan.

Asbest inleveren

We zijn dus graag extra voorzichtig als het om asbest gaat. Daarom behandelen we ook materiaal wat lijkt op asbest (bijvoorbeeld asbestvrije golfplaten) als asbest. Je kan asbest en materiaal wat hierop lijkt alleen inleveren als je vooraf een sloopmelding maakt bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Met deze sloopmelding haal je ook een gratis asbestpakketje op de milieustraat. Je brengt het asbest dan met de sloopmelding en volgens de aanbiedregels gratis naar de milieustraat.

We zijn dus graag extra voorzichtig als het om asbest gaat. Daarom behandelen we ook materiaal wat lijkt op asbest (bijvoorbeeld asbestvrije golfplaten) als asbest. Je kan asbest en materiaal wat hierop lijkt alleen inleveren als je vooraf een sloopmelding maakt via het Omgevingsloket Online. Met deze sloopmelding haal je ook een gratis asbestpakketje op de milieustraat. Je brengt jouw asbest dan met de sloopmelding en volgens de aanbiedregels gratis naar de milieustraat.

Kies uw gemeente om te zien welke regels gelden voor u.

Aanbiedregels

  • Aanleveren in hanteerbaar formaat.
  • Dubbel verpakt in stevig, doorzichtig plastic (dit haal je met de sloopmelding op de milieustraat).
  • Goed gesloten.
  • Maximaal 35 m2.
  • Breng een legitimatiebewijs mee.
  • Je legt de pakketten zelf in de daarvoor bestemde container.

Veiligheid

Gebruik bij het verwijderen van asbest altijd de benodigde beschermingsmiddelen. Op de milieustraat zijn complete setjes af te halen met beschermmiddelen voor het zelf verwijderen van asbest.

Meer over asbest

Voor meer informatie over asbest (bijvoorbeeld hoe je asbest herkent en waar het in en om het huis voorkomt) ga je naar de Asbestwegwijzer.

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders