Asbest

Asbest is een schadelijk materiaal. Als het breekt of afbrokkelt, dan komen er kankerverwekkende vezels vrij. Niet niks dus. Reden om er extra voorzichtig mee om te gaan.

Asbest inleveren

Asbest kunt u gratis inleveren op de milieustraat, maar u moet vooraf een melding maken bij de omgevingsdienst Regio Nijmegen. Met deze melding kunt u gratis inpakfolie op de milieustraat halen waarin het asbest verpakt moet worden. U verpakt het asbest in de inpakfolie en sluit de verpakking goed af (bijvoorbeeld door het dicht te plakken met tape) voordat u het naar de milieustraat brengt. Vergeet bij een bezoek aan de milieustraat uw afvalpas niet. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de gemeente Berg en Dal. 

Asbest kunt u gratis inleveren op de milieustraat, maar u moet vooraf een melding maken bij de gemeente Beuningen. Met deze melding kunt u gratis inpakfolie op de milieustraat halen waarin het asbest verpakt moet worden. U verpakt het asbest in de inpakfolie en sluit de verpakking goed af (bijvoorbeeld door het dicht te plakken met tape) voordat u het naar de milieustraat brengt. Vergeet bij een bezoek aan de milieustraat uw afvalpas niet.

Asbest kunt gratis inleveren op de milieustraat, maar u moet vooraf een melding maken bij de gemeente Druten. Met deze melding kunt u gratis inpakfolie op de milieustraat halen waarin het asbest verpakt moet worden. U verpakt het asbest in de inpakfolie en sluit de verpakking goed af (bijvoorbeeld door het dicht te plakken met tape) voordat u het naar de milieustraat brengt.

Asbest kunt u gratis inleveren op de milieustraat, maar u moet vooraf een melding maken bij de gemeente Heumen. Met deze melding kunt u gratis inpakfolie op de milieustraat halen waarin het asbest verpakt moet worden. U verpakt het asbest in de inpakfolie en sluit de verpakking goed af (bijvoorbeeld door het dicht te plakken met tape) voordat u het naar de milieustraat brengt. Vergeet bij een bezoek aan de milieustraat uw afvalpas niet.

Asbest kunt u gratis brengen op de milieustraat, u heeft hiervoor een sloopmelding nodig van de gemeente Nijmegen. Deze kunt u online aanvragen. Met deze sloopmelding kunt u gratis inpakfolie op de milieustraat halen waarin het asbest verpakt moet worden. U verpakt het asbest in de inpakfolie en sluit de verpakking goed af (bijvoorbeeld door het dicht te plakken met tape) voordat u het naar de milieustraat brengt. Vergeet bij een bezoek aan de milieustraat uw afvalpas niet.

Asbest kunt u gratis brengen op de milieustraat, u heeft hiervoor een sloopmelding nodig van de gemeente Wijchen. Deze kunt u online aanvragen. Met deze sloopmelding kunt u gratis inpakfolie op de milieustraat halen waarin het asbest verpakt moet worden. U verpakt het asbest in de inpakfolie en sluit de verpakking goed af (bijvoorbeeld dichtplakken met tape) voordat u het naar de milieustraat brengt. Vergeet bij een bezoek aan de milieustraat uw afvalpas niet.

Kies uw gemeente om te zien welke regels gelden voor u.

Aanbiedregels

  • Dubbel verpakt in doorzichtig plastic.
  • Goed gesloten.
  • Maximaal 35 m2.
  • Breng een legitimatiebewijs mee.
  • Aanleveren in hanteerbaar formaat.
  • U legt de pakketten zelf in de daarvoor bestemde container.

Veiligheid

Gebruik bij het verwijderen van asbest altijd de benodigde beschermingsmiddelen. Op de milieustraat zijn complete setjes af te halen met beschermmiddelen voor het zelf verwijderen van asbest.

Meer over asbest

Voor meer informatie over asbest (bijvoorbeeld hoe u asbest herkent en waar het in en om het huis voorkomt) gaat u naar de Asbestwegwijzer.

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders