Elektrische apparaten

Printer kapot? Scheerapparaat werkt niet meer? Gooi ’t dan niet bij je restafval.

Het verbranden ervan is namelijk zeer schadelijk voor het milieu. Bovendien gaan er dan veel waardevolle grondstoffen verloren, want de meeste onderdelen kunnen hergebruikt worden. Van fornuis tot tv, van broodrooster tot MP3-speler en van koelkast tot elektrische tandenborstel: alles krijgt een tweede leven.

Wat valt onder elektrische of elektronische apparaten?

  • Alle huishoudelijke apparaten
  • Werkend op batterijen, stroom of gas

Koop een nieuwe, lever de oude in

Wist je dat je bij de aankoop van een nieuw elektrisch apparaat, jouw oude kapotte apparaat gratis kunt inleveren bij de winkel? Ook mag je een kapot apparaat achterlaten bij de reparateur. Als jouw apparaat nog werkt, dan kun je het natuurlijk naar de kringloopwinkel brengen. Ook op onze milieustraten is een inleverpunt voor (kapotte) grote en kleine elektrische apparaten.

Wat kan het worden?

Na demontage worden de verschillende stoffen gescheiden verwerkt. Kunststof en metalen wordt hergebruikt. Van elk kleine elektrische apparaat wordt ongeveer 65% gerecycled, van een wasmachine 77% en van een koelkast wordt maar liefst 92% hergebruikt. Zeker de moeite waard dus!

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders