Restafval

Restafval is huishoudelijk afval wat overblijft als je jouw afval zo goed mogelijk heeft gescheiden. En als het aan ons ligt is er nauwelijks tot geen restafval.

Wij zien namelijk geen afval, maar grondstoffen voor nieuwe producten. Samen met de gemeenten willen we je stimuleren en enthousiasmeren om jouw afval zo goed mogelijk te scheiden en zo min mogelijk restafval te produceren. Dit doen we door het afval scheiden zo gemakkelijk en interessant mogelijk te maken. Zo werken we samen met jou aan een duurzaam milieu. Doe je mee?

Weet wat je achterlaat: Mij heb je.

Steeds meer Wijchenaren, realiseren zich dat ze zelf een hoofdrol spelen in verstandig omgaan met je afval. Dat het helpt als we ons beter bewust zijn van wat we in huis halen en… hoe we er afscheid van nemen. We zijn op de goede weg, maar ook in Wijchen kan het altijd nog beter. En dus stellen we ons een duidelijk mikpunt: gemiddeld nog 1 kilozakje restafval, per week, per persoon. Als dàt lukt, dan lukt het ons samen om ons Wijchense gemiddelde met liefst 50% te verbeteren. Echt de moeite waard dus. Hier gaan we voor met de campagne ‘Weet wat je achterlaat’. Hierover lees je meer op deze pagina. Bijvoorbeeld hoe en waar je speciale restafvalzakken kunt halen. Doe jij ook mee en ga jij ook voor 1 kilo restafval per week? Lees dan snel verder. 

Aanbiedregels voor jouw gemeente

Kijk voor de aanbiedregels voor restafval in jouw afvalwijzer.

Ga naar jouw afvalwijzer   

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders