Gft? Daar winnen we mee!

Gft? Daar winnen we mee!

Gft-afval als grondstof

Het is belangrijk om de kwaliteit van etensresten, groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) te verbeteren. Gft-afval is een belangrijke grondstof. Als we gft-afval goed scheiden kunnen we dit gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Zoals compost of groen gas. Op groen gas rijden bijvoorbeeld bussen in de regio. Je kan dus op je eigen bananenschil rijden als je de bus pakt.

Helpen bij afval scheiden

Het scheiden van gft-afval gaat soms nog mis. We merken dat bewoners kleine fouten maken bij het scheiden van hun gft-afval. Dat is zonde. Daarom helpen wij graag! Tijdens de acties gaan we de wijk in met afvalcoaches. De afvalcoach informeert bewoners hoe je gft-afval beter kunt scheiden. Bijvoorbeeld door stickers uit te delen. Hier staat op wat wel en niet in de gft-container mag. Ook kijken afvalcoaches of er verkeerd afval in de gft-container zit. Is dat het geval? Dan hangt de afvalcoach een hanger aan de gft-container en laten we de gft-container staan. Op de containerhanger staat waarom de container niet is geleegd. Zo komen we samen meer te weten over gft-afval scheiden. Want alleen goed gescheiden gft-afval kunnen we gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. 

‘Soms hebben ze een duwtje in de goede richting nodig’

We zien dat de acties werken. Steeds minder gft-containers zijn vervuild. Dus steeds meer mensen scheiden beter hun gft-afval. Dat is goed om te zien! Ook de chauffeur van Dar is hier blij mee: “De meeste inwoners komen vriendelijk en bereidwillig over. Soms hebben ze gewoon even een duwtje in de goede richting nodig. Dat gebeurt zo te zien met deze actie.”

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders