Wijkhelden

Wijkhelden

Wat zijn we trots op onze Wijkhelden. Ze lopen regelmatig een schoonmaakronde door de buurt en ruimen dan het zwerfafval op. En doordat de omgeving schoon is, wordt er ook minder snel nieuw afval op straat en in de plantsoenen gegooid.

Wie zijn onze Wijkhelden?

Het zijn jongens en meisjes die onder begeleiding van een volwassene zwerfafval opruimen in hun omgeving. Er zijn ook volwassenen en groepjes volwassenen die als Wijkheld hun buurt schoonhouden. Ze dragen allemaal hun steentje bij aan een schone en positieve samenleving en vormen een bijzondere club.

Waarom Wijkheld worden?

Geregistreerde Wijkhelden hebben voordelen. Ze krijgen bijvoorbeeld veiligheidshesjes, goede knijpers en speciale zwerfafvalzakken. Ook zijn ze tijdens de schoonmaakronde verzekerd. Wijkhelden uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool ontvangen bovendien voor elke schoonmaakronde een zakcentje van de gemeente.

Actief en betrokken

Onze kleine Wijkhelden zijn zich al op jonge leeftijd bewust van de gevolgen van zwerfafval. Ook leren ze hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Voor volwassenen is het een eenvoudige manier om een zeer waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. En het is natuurlijk ook gezond en fijn om lekker buiten bezig te zijn!

Meer weten over de Wijkhelden of je direct aanmelden?

Bezoek de website van Wijkhelden.

Wijkhelden website      

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders