Verzamelruimte containers bij hoogbouw woningen

Wat is een verzamelruimte met containers?

Het woord zegt het al, een verzamelruimte met containers is een ruimte om verschillende afvalstromen te verzamelen. Bewoners van woningen zonder tuin (hoogbouw) of grondgebonden woningen doen bijvoorbeeld het afval in containers op eigen terrein. Hier is een aparte ruimte voor ingericht die alleen voor deze bewoners is. Dit kan in het pand zijn of buiten. Dar leegt deze containers. Bewoners zijn verantwoordelijk dat de ruimte netjes blijft. 

Welke afvalsoorten kun je hier kwijt?

De verzamelruimte met containers is alleen voor herbruikbare afvalstromen. Dus plastic+, oud papier en gft-afval (groente-, fruit en tuinafval). Restafval breng je naar de ondergrondse restafvalcontainer in de buurt of bied je aan in de rode of groene restafvalzakken. De locaties van de ondergrondse restafvalcontainer vind je hier

Wat doe ik met mijn afval?

  • Plastic+
    Plastic+ is een verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blik en pak. Bewaar dit thuis in de oranje plastic+ zak. Deze zak kan je elk moment in de plastic+container in de verzamelruimte doen. De plastic+container is de grijze container met oranje deksel.
  • Oud papier en karton
    Maak oud papier en karton klein en doe dit in de oud papier container in de verzamelruimte. De papiercontainer is de grijze container met blauwe deksel.
  • Gft-afval
    Gft-afval is de verzamelnaam voor etensresten, groente, fruit en tuinafval. Bewaar dit thuis in een gft-emmertje. Je kan dit gft-emmertje elk moment legen in de gft-container in de verzamelruimte. De gft-container is de grijze container met groene deksel. Je kan zelf een emmertje gebruiken voor jouw gft-afval of een gft-emmertje ophalen bij Dar. Neem hiervoor contact op met ons klantencontactcentrum. 

  • Restafval
    Er zijn twee mogelijkheden voor jouw restafval.
    1. Je brengt jouw restafval zelf naar een ondergrondse restafvalcontainer in de buurt. De instructie voor het gebruik van de ondergrondse container vind je hier. Om de ondergrondse restafvalcontainer te openen, gebruik je een afvalpas. Per keer dat de ondergrondse container wordt geopend, betaal je €1,09. Kijk hier voor meer informatie over de afvalpas.
    2. Je gebruikt rode of groene tariefzakken voor jouw restafval. Deze zet je op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat voor ons klaar.

Een grijze container met een groen deksel voor gft-afval, een grijze container met een oranje deksel voor plastic+, een grijze container met een blauw deksel voor papier en karton en een ondergrondse restafvalcontainer.

Voor wie is de verzamelruimte met containers?

De verzamelruimte met containers hoort bij het gebouw. Daarom mogen alleen die bewoners gebruik maken van de ruimte om het afval heen te brengen. Je bent als bewoners van het complex samen verantwoordelijk voor de verzamelruimte. Als de ruimte niet toegankelijk is voor Dar, dan wordt het afval niet opgehaald. Alleen het afval in de containers haalt Dar op. Afval dat naast de containers staat haalt Dar niet op. 

Hoe zit het met belasting voor afval?

Als inwoners van de gemeente Nijmegen betaal je belasting voor het inzamelen en verwerken van afval. Meer informatie hierover vind je hier.

Welke afvalsoorten kun je hier kwijt?

De verzamelruimte is bedoeld voor plastic+, oud papier, gft-afval (groente-, fruit en tuinafval) en restafval. 

Wat doe ik met mijn afval?

  • Plastic+
    Plastic+ is een verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blik en pak. Bewaar dit thuis in de plastic+ zak. Deze zak kan je elk moment netjes in de verzamelruimte, op de afgesproken plek zetten. 
  • Oud papier en karton
    Maak oud papier en karton klein en doe dit in de oud papier container in de verzamelruimte. De papiercontainer is de grijze container met blauwe deksel.
  • Gft-afval
    Gft-afval is de verzamelnaam voor etensresten, groente-, fruit- en tuinafval. Bewaar dit thuis in een gft-emmertje. Je kan dit gft-emmertje elk moment legen in de gft-container in de verzamelruimte. De gft-container is de grijze container met groene deksel. Je kan zelf een emmertje gebruiken voor jouw gft-afval of een gft-emmertje ophalen bij Dar. Neem hiervoor contact op met ons klantencontactcentrum. 

  • Restafval
    Je gebruikt bruine tariefzakken voor jouw restafval. Deze zak kan je elk moment netjes in de verzamelruimte, op de afgesproken plek zetten. 

Voor wie is de verzamelruimte met containers?

De verzamelruimte met containers hoort bij het complex. Daarom mogen alleen die bewoners gebruik maken van de ruimte om het afval heen te brengen. Je bent als bewoners van het complex samen verantwoordelijk voor de verzamelruimte. Als de ruimte niet toegankelijk is voor Dar, dan wordt het afval niet opgehaald. 

 

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.