Verzamelruimte containers bij hoogbouw woningen

Wat is een verzamelruimte met containers?

Het woord zegt het al, een verzamelruimte met containers is een ruimte om verschillende afvalstromen te verzamelen. Bewoners van woningen zonder tuin (hoogbouw) doen het afval in containers op eigen terrein. Hier is een aparte ruimte voor ingericht die alleen voor deze bewoner is. Dit kan in het pand zijn of buiten. Dar leegt deze containers. Bewoners zijn verantwoordelijk dat de ruimte netjes blijft. 

Welke afvalsoorten kunt u in de verzamelruimte kwijt?

De verzamelruimte met containers is alleen voor herbruikbare afvalstromen. Dus plastic+, oud papier en gft-afval (groente-, fruit en tuinafval). Restafval brengt u naar de ondergrondse restafvalcontainer in de buurt of biedt u aan in de rode of groene restafvalzakken. De locaties van de ondergrondse restafvalcontainer vindt u hier

Wat doe ik met mijn afval?

 • Plastic+
  Plastic+ is een verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blik en pak. Bewaar dit thuis in de oranje plastic+ zak. Deze zak kan u elk moment in de plastic+container in de verzamelruimte doen. De plastic+container is de grijze container met oranje deksel.
 • Oud papier en karton
  Maak oud papier en karton klein en doe dit in de oud papier container in de verzamelruimte. De papiercontainer is de grijze container met blauwe deksel.
 • Gft-afval
  Gft-afval is de verzamelnaam voor etensresten, groente, fruit en tuinafval. Bewaar dit thuis in een gft-emmertje. U kan dit gft-emmertje elk moment legen in de gft-container in de verzamelruimte. De gft-container is de grijze container met groene deksel. Je kan zelf een emmertje gebruiken voor jouw gft-afval of een gft-emmertje ophalen bij Dar. Neem hiervoor contact op met ons klantencontactcentrum. 

 • Restafval
  Restafval brengt u zelf naar een ondergrondse restafvalcontainer in de buurt. De instructie voor het gebruik van de ondergrondse container vindt u hier. Om de ondergrondse restafvalcontainer te openen, gebruikt u een afvalpas. Per keer dat de ondergrondse container wordt geopend, betaalt u €1,09. Kijk hier voor meer informatie over de afvalpas.

Voor wie is de verzamelruimte met containers?

De verzamelruimte met containers hoort bij het gebouw. Daarom mogen alleen bewoners gebruik maken van de ruimte om het afval heen te brengen. U bent als bewoners van het complex samen verantwoordelijk voor de verzamelruimte. Als de ruimte niet toegankelijk is voor Dar, dan wordt het afval niet opgehaald. Alleen het afval in de containers haalt Dar op. Afval dat naast de containers staat haalt Dar niet op. 

Hoe zit het met belasting voor afval?

Als inwoners van de gemeente Nijmegen betaalt u belasting voor het inzamelen en verwerken van afval. Meer informatie hierover vindt u hier.

 

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders