Ondergrondse containers binnenstad

Vanaf 1 januari 2024 kunnen ook ondernemers die een contract hebben met een bedrijfsafvalinzamelaar de restafval verzamelcontainers in de binnenstad van Nijmegen gebruiken. Bewoners en bedrijven die reinigingsrecht betalen in de binnenstad van Nijmegen doen dit al een aantal jaar. 

Waar staan de ondergrondse restafvalcontainers?

Op het kaartje zie je de locaties voor de restafval verzamelcontainers in de binnenstad. 

Hoe gebruik ik de restafval verzamelcontainer?

Voor het openen van de restafval verzamelcontainer gebruik je de afvalpas bedrijven. In de handleiding hieronder lees je hoe dit werkt.

Hoe vraag ik een afvalpas bedrijven aan?

Neem contact op met jouw bedrijfsafvalinzamelaar om een afvalpas bedrijven aan te vragen of een melding maken van een verloren/kapotte/gestolen pas.

Verzamelcontainer vol of storing?

Dat vinden we, net als jij, erg vervelend. Meld dit soort zaken altijd aan ons, we lossen het dan zo snel mogelijk op. Zo help jij Dar om de woonomgeving schoon en fris te houden. Wel zo prettig!

Melding maken

Veelgestelde vragen

Bewoners van de binnenstad, ondernemers die reinigingsrecht betalen én ondernemers die een contract hebben met een bedrijfsafvalinzamelaar kunnen gebruik maken van de restafval verzamelcontainers.

Met de afvalpas bedrijven open je de restafval verzamelcontainer wanneer jij dat wilt. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Via jouw bedrijfsafvalinzamelaar krijg je een factuur voor het aantal keer dat je de verzamelcontainer hebt gebruikt. Informeer bij jouw bedrijfsafvalinzamelaar naar het maximum aantal zakken per week. Let op: het is niet toegestaan om etensresten (swill) in de restafval verzamelcontainer te doen. Zakken of ander afval naast de verzamelcontainer zetten, is verboden. 

Informeer bij je bedrijfsafvalinzamelaar naar de mogelijkheden en voorwaarden. 

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders