Ondergrondse containers binnenstad

Vanaf woensdag 4 september 2019 doen bewoners en bedrijven die reinigingsrecht betalen in de binnenstad van Nijmegen het restafval in ondergrondse verzamelcontainers. De ondergrondse verzamelcontainers openen met de afvalpas. En kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week worden gebruikt. 

Waar staan de ondergrondse restafvalcontainers?

Op het kaartje ziet u de locaties voor de ondergrondse containers bij u in de buurt. 

Hoe gebruik ik de ondergrondse restafvalcontainer?

Voor het openen van de ondergrondse restafvalcontainer gebruikt u uw afvalpas. Hoe dit werkt, zie u in het filmpje hieronder. Liever lezen? Bekijk dan de handleiding. In de handleiding leest u ook wat de plaatjes betekenen die op het scherm van de ondergrondse container kunnen staan.

Hoe vraag ik een afvalpas aan?

Wilt u een afvalpas aanvragen of een melding maken van een verloren/kapotte/gestolen afvalpas? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Afvalpas

Waarom ondergrondse restafvalcontainers?

Met de ondergrondse restafvalcontainers staan er op de inzameldag geen groene en rode restafvalzakken meer aan de straat. Dit zorgt voor een meer opgeruimde buurt. Daarnaast zorgen de ondergrondse restafvalcontainers er voor dat er minder inzamelwagens hoeven te rijden en dat deze minder vaak hoeven te stoppen. Hierdoor is er minder CO2 uitstoot.

Veelgestelde vragen

Bewoners van de binnenstad én ondernemers die reinigingsrecht betalen kunnen gebruik maken van de ondergrondse restafvalcontainers. In de praktijk zijn dit de bedrijven die de Nijmeegse groene of rode tariefzak gebruiken

Bent u een ondernemer in de binnenstad én betaalt u reinigingsrecht? Dan krijgt u een afvalpas en kunt u de ondergrondse restafvalcontainers gebruiken voor uw restafval. Per adres krijgt u één afvalpas.

Onze milieustraten zijn alleen voor huishoudelijk afval. Bedrijven kunnen hier dus geen afval brengen. Met de afvalpas die u als bedrijf heeft, brengt u restafval naar de ondergrondse restafvalcontainer. Deze afvalpas geeft u geen toegang tot de milieustraat.

U kunt als bewoner of bedrijf met reinigingsrecht met uw Dar afvalpas de ondergrondse container openen wanneer u dat wilt. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. U opent de container met uw afvalpas. Dit is de pas die u nu al gebruikt voor de milieustraat. U betaalt per keer dat u een afvalzak in de container doet
€1,09. Dit is hetzelfde bedrag dat u nu betaalt voor een groene restafvalzak.

In elke woning van de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen is een afvalpas aanwezig. Geen afvalpas? Op www.dar.nl/afvalpas vindt u alle informatie.

Bent u verhuisd en heeft u in de nieuwe woning geen afvalpas gevonden? Neem dan contact op met Dar.

De manier waarop we plastic+, gft-afval en oud papier inzamelen blijft hetzelfde. We plaatsen alleen ondergrondse containers voor restafval. Wel onderzoeken de gemeente en Dar of er ook enkele ondergrondse containers voor plastic+ en oud papier geplaatst kunnen worden als pilot. Komt deze container bij u in de buurt? Dan informeren wij u hierover.

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders