Dar app

Wil je altijd jouw persoonlijke afvalkalender bij de hand hebben?

Download de Dar app en vul een keer je postcode en huisnummer in. Dan zie je jouw inzameldagen en informatie over de verschillende afvalsoorten. Je kunt ook een melding krijgen wanneer en welk afval aan de straat kan. De app is een aanvulling op de online afvalkalender. In de app zit ook de ‘afvalwegwijzer’. Twijfel je over welk afval waarbij mag? Vul het product in en je ziet gelijk bij welke soort afval je dit kunt doen. Zo wordt afval weer grondstof als je het goed scheidt.

Download de app via:

Google Play (Android) 
 
App Store (Apple)

Tips voor het gebruik van de app

We geven je graag een aantal tips, voor een aantal veel voorkomende vragen. Dit zijn vooral tips over het ontvangen van pushberichten en het opslaan van de instellingen.

1 Update
Zorg dat je de laatste update van de app hebt op je telefoon of tablet en houd updates bij.

2 Verbinding met internet
Wanneer je geen internetverbinding hebt, wordt het pushbericht niet afgeleverd. Dit kan gebeuren als je internet alleen via wifi hebt. Heb je geen verbinding met wifi op het moment dat wij een pushbericht verzenden, dan kan je telefoon het bericht niet ontvangen.

3 Instellingen updaten
Je kunt de tijd wijzigen om pusberichten van de DAR afval-app te ontvangen en sla het op. U kunt kiezen uit 13.00 uur, 19.00 uur, 01.00 uur en 07.00 uur. U kunt dit op een later moment weer wijzigen naar een ander tijdstip.

4 Energiestand
Wanneer je telefoon bijna leeg is kan de batterij in besparende energiestand de berichten tegenhouden. Controleer of je telefoon energiebesparende instellingen heeft die pushberichten kunnen blokkeren. 

Meer specifieke tips per merk telefoon tref je hier.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders