Dar app

Wilt u altijd uw persoonlijke afvalkalender bij de hand hebben?

Download de Dar app en vul een keer uw postcode en huisnummer in. Dan ziet u uw inzameldagen en informatie over de verschillende afvalsoorten. U kunt ook een melding krijgen wanneer en welk afval aan de straat kan. De app is een aanvulling op de online afvalkalender. In de app zit ook de ‘afvalwegwijzer’. Twijfelt u over welk afval waarbij mag? Vul het product in en u ziet gelijk bij welke soort afval u dit kunt doen. Zo wordt afval weer grondstof als u het goed scheidt.

Download de app via:

Google Play (Android) 
 
App Store (Apple)

 

Tips voor het gebruik van de app

We geven u graag een aantal tips, voor een aantal veel voorkomende vragen. Dit zijn vooral tips over het ontvangen van pushberichten en het opslaan van de instellingen.

1 Update
Zorg dat u de laatste update van de app heeft op uw telefoon of tablet en houd updates bij.

2 Verbinding met internet
Wanneer u geen internetverbinding heeft, wordt het pushbericht niet afgeleverd. Dit kan gebeuren als u internet alleen via wifi heeft. Heeft u geen verbinding met wifi op het moment dat wij een pushbericht verzenden, dan kan uw telefoon het bericht niet ontvangen.

3 Instellingen updaten
U kunt de tijd wijzigen om pusberichten van de DAR afval-app te ontvangen en sla het op. U kunt kiezen uit 13.00 uur, 19.00 uur, 01.00 uur en 07.00 uur. U kunt dit op een later moment weer wijzigen naar een ander tijdstip.

4 Energiestand
Wanneer uw telefoon bijna leeg is kan de batterij in besparende energiestand de berichten tegenhouden. Controleer of uw telefoon energiebesparende instellingen heeft die pushberichten kunnen blokkeren. 

Meer specifieke tips per merk telefoon treft u hier.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders